Hur ska jag bökförar Bolagverket avgifter?

4
Allra först förlåt min dålig svenska :oops:



Jag är enskild näringsidkare. Hur ska jag bökföra min Bolagverket avgifter för...



1/ Ansökan om nyregistrering av enskild näringsidkare

2/ Anmälan avseende registrering av föreståndare



... i min löpande bökföring med faktureringsmetoden?



Jag hoppas att ni kan hjälpa mig. Tack så mycket!

// Frank
39
1. Inte alls, 1000 kr för nyregistrering kan inte tas upp i ditt bolag vad jag har förstått utav min kontakt med bolagsverket.
4
[quote="Marty"]1. Inte alls, 1000 kr för nyregistrering kan inte tas upp i ditt bolag vad jag har förstått utav min kontakt med bolagsverket.[/quote] [br] [br]Tack Marty. Jag gissar att jag skulle kontacta Bolagsverket och Skatteverket att förvissa själv om allting.
39
Det är ju därför forumet finns :)
36
det stämmer som marty säger, avgiften ska inte tas upp
4
Jag tog upp avgiften (1000 kr) som momsfri omsättning och skatteverket hade inga invändningar mot det.
39
???
589
1
[quote="Pokermannen.se"]Jag tog upp avgiften (1000 kr) som momsfri omsättning och skatteverket hade inga invändningar mot det.[/quote] [br]Tog du upp en avgift som omsättning? Verkar ytterst märkligt.
sf
[quote="Pokermannen.se"]Jag tog upp avgiften (1000 kr) som momsfri omsättning och skatteverket hade inga invändningar mot det.[/quote] [br] [br]Ifall du menar att du bokfört avgiften som momsfri omsättning och sedan fyllt i inkomstdeklarartionen utifrån bokföringen (utan öppet yrkande), så är det ju ingenting som Skatteverket ser något konstigt med (de ser ju inte underlaget till vad du bokfört). [br] [br]Åker du på en skatterevision tror jag dock knappast att Skatteverket inte skulle ha några invändningar mot din bokföring och deklaration. [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url]
4
[quote="sf"][quote="Pokermannen.se"]Jag tog upp avgiften (1000 kr) som momsfri omsättning och skatteverket hade inga invändningar mot det.[/quote] [br] [br]Ifall du menar att du bokfört avgiften som momsfri omsättning och sedan fyllt i inkomstdeklarartionen utifrån bokföringen (utan öppet yrkande), så är det ju ingenting som Skatteverket ser något konstigt med (de ser ju inte underlaget till vad du bokfört). [br] [br]Åker du på en skatterevision tror jag dock knappast att Skatteverket inte skulle ha några invändningar mot din bokföring och deklaration. [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url][/quote] [br] [br] [br] [br]Saken är den att jag frågade dem innan om det var ok, så jag tror inte det blir några problem.
488
[quote="Pokermannen.se"] Saken är den att jag frågade dem innan om det var ok, så jag tror inte det blir några problem.[/quote] [br]Är du säker på att ni inte missförstod varandra på något sätt??
39
Hur kan en kostnad vara en momsfri omsättning? Jag tror som Karin att SKV har missförstått dig eller tvärtom.
sf
[quote="Pokermannen.se"]Saken är den att jag frågade dem innan om det var ok, så jag tror inte det blir några problem.[/quote] [br] [br]Jag tror inte att du ska sätta så stor tilltro till att ett, som jag antar, telefonsamtal som du haft med någon på skatteupplysningen ska gälla som ansvarsbefrielse ifall du hamnar i tvist med Skatteverket. [br] [br]Men, så länge du inte åker på en skatterevision är det hela inget problem. Och risken för en skatterevision är inte speciellt stor. [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.