Färsäljning på mässor

8
Hej,

Avser att visa upp och sälja på mässor i Sverige och i Frankrike.

- Vad gäller vid försäljning av småsaker till privatpersoner måste jag lämna kvitto (de flesta lämnar inga kvitton) med kopia som jag använder som verifikat i bokföringen eller hur gör man lämpligen ?

- Är det nån som vet vad som gäller vid försäljning utomlands(Frankrike) hur gör man med momsen, har pratat med skatteverket och dom säger att det är reglerna i landet där jag säljer som gäller och att det lägger sig inte skatteverket i eller hjälper till med info om.



Tacksam för svar !
488
Fråga 1) Javisst ska du lämna kvitto med moms precis som vanligt när du säljer på mässa. Det är ingen skillnad på var du befinner dig när försäljningen sker.
8
Jo, men det skulle innebära det att det på marknader och många mässor sker en massa felaktiga försäljningar då man nästan aldrig får kvitto på det man köper. :(
488
Så kan det nog vara.
720
Naj, det finns väl ännu inget kvittotvång i Sverige även om det ligger som ett förslag i bekämpandet av svartarbete. däremot så om kunden begär ett kvitto så måste man kunna lämna ett och naturligtvis måste man själv föra sin försäljning på något sätt som går att kontrollera riktigheten i.
488
Som näringsidkare är man skyldig att dokumentera sin försäljning. [br] [br]Förslaget som ligger handlar väl om obligatoriska kassaapparater till dem som säljer mycket kontant. Minns inte riktigt vad förslaget sade om just mässor och marknader, där det inte alltid finns elström till en kassaapparat.
36
intressant diskussion, själv har jag ingen aning men jag skulle vilja se den som står på en mässa och skriver kvitto för varje liten grej de säljer. Tror verkligen inte att det går till på det viset. Kan ingen som stått på en mässa nån gång skriva in och berätta?
8
Nä. kassaapparat skulle inte fungera på marknader och har aldrig sett det på mässor heller. Säljer man varor som kräver garanti så skrivs det kvitton. Men för alla småsaker som säljs skulle det inte fungera med att skriva kvitto. [br]Jo det voro som theo skriver intressant att höra från nån som har sålt på mässa och hur man redovisar sin försäljning

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.