Ränta och skatt på denna

2
Ursäkta min kanske fåniga fråga. Jag har tidigare haft enskilda firmans (mycket ringa) tillgångar på ett bankkonto utan ränta, men nu bytt till ett med ränta.



Tydligen betalas ränta ut månadsvis. Likaså dras det skatt på räntan månadsvis.



Min fråga är helt enkelt, hur bokför jag detta? 8300 för räntan känns väl rimlig, men skatten? Eget uttag? 2012 är väl bara för F-skatt, eller är det det kontot jag ska använda?



Tack på förhand!
2
Snurrig fråga, drar dom verkligen skatt på räntan?
589
1
[quote="Andy"]Snurrig fråga, drar dom verkligen skatt på räntan?[/quote] [br]Jag frågar detsamma, verkar konstigt att göra det på ett företagskonto.
720
Enskild firma = personligt konto även om det är ett firmakonto. Personligt konto = skatt på räntan. [br] [br]Du bokar upp hela ränteintäkten och skatten som ett privat uttag, det rättar till sig i slutändan ändå.Glöm bara inte att rätta din förtryckta blankett för där kommer ränteintäkten att komma med på din kaitalinkomst och då får du skatta två ggr, och det är ju inte meningen
sf
Ifall räntan är 100 kr bokför det så här: [br] [br]Kredit 83xx Ränta 100 kr [br]Debet 2012 Egna skatter 30 kr [br]Debet 1930 Bankkonto 70 kr [br] [br]Och som Redkon påpekade, glöm inte att dra bort de ränteintäkter som du bokfört på firman från den förtryckta blanketten när du så småningom ska göra inkomstdeklaration för aktuellt inkomstår. [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url]
2
Tack alla!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.