Import och moms

32
Hej!



Jag har en fråga angående bokföring av moms vid import.



Jag har beställt varor till ett värde av 524 dollar (inkl. frakt). Banken har dragit 3740 kr från mitt konto (kortbetalning).



Sen när jag hämtade varorna på posten så betalade jag 886 kr i moms. Egentligen borde ju momsen ha varit 935 Kr. (25% av 3740 kr).

Anledningen till detta är att valutakursen inte har varit densamma. Banken lägger dessutom på 1,65% eller något sådant.



Jag har bokfört inköpet på konto 5710 och 4010 (frakt och inköp av varor). Jag bokförde inte bankens tillägg på valutakursen. Borde jag ha gjort det?



Sen bokförde jag momsen på 2641 när jag hämtade paketet. (Och tull och expeditionsavgift på konto 5720)



Kommer det här att ställa till det i slutändan? Alltså att summan av inköpta varor inte stämmer överens med momsen jag har betalt in?



Hoppas någon har tid att svara på detta för det har oroat mig i några dagar nu...
10
Jag har bokfört inköpet på konto 5710 och 4010 (frakt och inköp av varor). Jag bokförde inte bankens tillägg på valutakursen. Borde jag ha gjort det? [br] [br]Sen bokförde jag momsen på 2641 när jag hämtade paketet. (Och tull och expeditionsavgift på konto 5720) [br] [br]Kommer det här att ställa till det i slutändan? Alltså att summan av inköpta varor inte stämmer överens med momsen jag har betalt in? [br] [br]Hoppas någon har tid att svara på detta för det har oroat mig i några dagar nu...[/quote] [br] [br]Svarar fast jag egentligen inte vet men.. Det som är intressant är ju hur mkt moms du ska betala till staten när du säljer din vara och lägger på moms så kanske det blir lite mer moms in än vad du betalat ut och får således betala mer till staten hade det varit tvärtom att du betalat för mycket moms på ditt paket hade du behövt betala in mindre till staten. [br] [br]Således så anser jag att du inte behöver bry dig om detta utan det viktiga är att du redovisar utgående - ingående moms totalt i slutänden. Hoppas jag fattat rätt...
32
Tack för svaret! [br]Jo, det är säkert så. Jag hoppas det i alla fall. Annars blir det rätt krångligt. Det borde ju inte spela någon roll om jag betalar för lite i moms när jag köper in varorna. Det är ju aldrig mina pengar ändå och i slutändan får ju skatteverket de pengarna de ska ha i alla fall. [br]Vill bara få det bekräftat så att jag inte gör något tokigt :-) [br]Någon som vet säkert?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.