Deklarera royalties med blankett 1120F hos IRS

1
Hej,

Jag har ett AB som fått royalties utbetalade från ett företag i USA. Jag har ett Employment ID från IRS så det utbetalande företaget behöver inte lägga undan 30% skatt enligt sveriges "Income Tax Treaty" med USA. Nu ska jag skicka in blankett 1120F för 2018 till dom och där uppstår en del frågor.

Enligt vissa beskrivningar verkar man även behöva skicka in blankett 8833 som är en redogörlse för hur avtalet applicerats med beskrivande motiverande lagtexter och referenser för alla transaktioner. Det står att om man inte skickar in den i det fall att man borde gjort det kan man få böter och det känns lite onödigt.

Det utbetalande företaget har skickat in blankett 1042S där det står att de gjort dessa utbetalningar men inte undanhållit skatt.

Är det nån som gjort det här förut eller vet vilka blanketter som är nödvändiga och ungefär hur man fyller i 8833? Känns som ganska vanligt i royalty sitationer. Jag har inga andra inkomster från USA och kan skippa stora delar av 1120f-blanketten . Summorna som utbetalats underskrider tillsammans $100,000.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.