Träning/hälsa

101
Hej!



Har en fråga kring träning/hälsobidrag till "anställda".



Har man en anställd är ju inte detta något problem, men jag har ett par konsulter på F-skatt. Någon som vet hur det fungerar för dessa. Kan jag som uppdragsgivare bidra med något?



Tacksam för svar!



Mvh Marta
488
[quote="marta"] träning/hälsobidrag till konsulter på F-skatt. Kan jag som uppdragsgivare bidra med något?[/quote] [br]Nej, tyvärr, avdragsreglerna gäller bara anställda. [br] [br]Den som driver enskild firma har inte ens avdragsrätt till sig själv eftersom han/hon inte är anställd. Känns som en svårbegriplig diskriminering av småföretagare.
101
Ok, så det betyder att jag inte kan bidra med något så till vida att jag inte anställer dem? De har enskilda firmor idag. (Konstiga är att när jag drev enskild firma har jag för mig att jag drog av träning o övrig hälsa i min enskilda firma.) [br] [br]Gäller samma regler om man tittar på tex representation, köp av julklappar etc. när det gäller kosulter. Dvs olika regler för anställda och konsulter? [br] [br]Har inte riktigt hittat någon bra information vad som gäller för konsulter som man hyr in på företeget. [br] [br]Mvh [br]Marta
206
Nej det är inte konstigt, som du skriver, när du hade egen firma drog du av i din verksamhet, och det är väl isf vad de bör göra, dra det i sina egna verksamheter men du som köpare av deras tjänster skall inte göra det, vill du bidra så kanske du/dem skulle höja debiteringspriset ;-)
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.