bokföringsfråga

36
Hej!



Hur ska jag sköta detta?

jag har inte hunnit öppna något eget bankkonto för företaget, gissar att jag måste vänta på att få registreringen godkänd först? Men har ändå både gjort inköp och försäljningar. Hade tänkt sätta in 20 000 kr på detta konto som startkapital men då jag ännu inte har ett bankgirokonto kan jag då istället bokföra egen insättning på mitt privata konto trots att ingen egentlig transaktion skett?



alltså. jag har inte bokfört något ännu och skulle vilja ha första verifikatet egen insättning i företaget, debit 20 000 på mitt privata konto och kreditera eget kapital med samma belopp. Får jag göra så?



En kort andra fråga också. Bjuder kunder på lite prover och skatteverket sa att det var ok att slå ihop dessa under en månad och föra på nåt kostnadskonto (är väldigt små summor det handlar om). Men hur blir det på momsen på dessa varor? Säg att jag en månad bjudit bort varor som jag köpt in för 200 kr + moms = 224 Ska jag ta upp 200 eller 224 som kostnad?
39
Fråga 2: 200 kr [br] [br]Fråga 1: Varför inte bara vänta tills du har fått igång ditt företagskonto?
36
tack för svaret! [br] [br]fråga 1: Det kan jag väl göra men hur bokför jag ett inköp då när företaget inte har några pengar?
39
Debet: Kostnad [br]Debet: Moms [br]Kredit: Egen insättning

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.