Hur ska jag bokföra en betalning genom paypal?

35
Jag har köpt lite förbrukningsmaterial (tillbehör till handdator) från Ebay-tyskland. Jag betalade med mitt paypal-konto. Betalningen skedde i EUR och en del av pengarna fanns redan som EUR på mitt paypalkonto och resterande del drogs från mitt kreditkort vid betalningstillfället.



I bokföringen måste jag ju räkna om allt till SEK och då undrar jag vilken växlingskurs jag använda då jag skall räkna om summan i EUR som redan fanns på mitt paypalkonto till rätt motvärde i SEK?



1) Vad tror ni om att använda samma kurs som användes vid omräkningen SEK-EUR när jag betalade med kreditkort?



2) Eller skall jag använda den växlingskurs som var aktuell då pengarna sattes in på mitt paypalkonto en gång i tiden? Insättningen då var gjord i SEK och blev automatiskt EUR på paypalkontot?



3) Inköpet omfattar nya förbrukningsmaterial från ett företag i Tyskland. Jag har ej fått någon faktura med specificerad moms (VAT) och jag betalade priset inklusive moms. Har jag då någon möjlighet att lyfta momsen på inköpet?



4) Om inte, då bokför jag väl hela summan inkl moms och frakt mot konto 5460 (förbrukningsmaterial) eller måste jag separera fraktkostnaden och boka den för sig?



Tacksam för svar!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.