Hur mycket går bort?

33
Jag har idag ett jobb där jag tjänar 20000:- i månaden, nu funderar jag lite på att starta eget istället och "hyra" ut mig till olika företag. Hur mycket måste jag egentligen dra in varje månad för att kunna ligga på samma lön?
33
Hoppsan, det blev visst många poster men det hände inget när jag klickade på skicka :oops:
589
1
Det där är en fråga som är enormt svår att svara på utan att veta lite mer. Vad är det för typ av verksamhet (behöver vi veta för att kunna bedöma tillkommande kostnader). [br] [br]Men för att få ut en lön före skatt på 20.000 kr kostar det ju företaget åtminstone ca 27.000 kr. Sedan tillkommer eventuella pensionsåtaganden från företaget (något som du kanske har idag, brukar om inte annat ingå i kollektivavtal), lägg på sisådär 1200-1500 till per månad. [br] [br]Då vet vi att du behöver dra in, i runda slängar, 30.000 kr efter att alla andra kostnader är betalda. Du lär ju ha diverse kostnader, hur mycket är svårt att säga utan att veta mer. Men om du drar in 40.000 per månad i intäkter och håller igen på utgifterna kan det fungera. Lågt räknat.
33
Några större utgifter förutom lön och socialautgifter lär det inte bli men givetvis vill jag ju ha mer över än dom 20000:- för att kunna investera när det behövs. Funderade lite på att ta 300:-/tim vilket är ett bra pris där jag bor. Kan man räkna lite på hur många timmar jag behöver få ihop för att det ska går runt?
39
Då måste du fakturera ca 130-140 h per månad om du ska ta 300+ moms för att få ut en lön på ca 20 000 kr. [br] [br]Vad är det för typ av verksamhet?
33
Det är inom markanläggning, tex stenläggning och liknande.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.