Utdelning i fåmans AB

52
7
I väntan på att deklarationsblanketten skall anlända roar jag mig med att läsa nya utgåvan av "Skatteregler för delägare i fåmansföretag" i år har ju utdelningsreglerna förbättrats avsevärt men en del frågor infinner sig rörande sparat utrymme från tidigare år.



Tidigare hade man ju ett lättnadsutrymme som var skattefritt och ett utdelningsutrymme som beskattades som inkomst av kapital. Dessa kunde man spara om man inte tog någon utdelning, de växte då närmast exponentiellt.



Nu finns bara ett utdelningsutrymme som å andra sidan är betydligt större och som bara beskattas med 2/3 kapitalskatt dvs. 20%



Lättnadsutrymmet går att använda till 2010 men det växer inte längre.



På årets K10 blankett skall man föra in sparat utdelningsutrymme i ruta 411 som sedan antingen kan sparas igen (med ränta fn. 6.26%) eller utnyttjas i år.



Vad som låter för bra för att vara sant är att om jag använt utdelningsutrymmet förra året så hade jag fått betala 30% kapitalskatt men om jag sparat det (vilket jag gjort) så har det dels vuxit med 6.25% och dels så är skatten nu "bara" 20% - stämmer verkligen detta?
589
1
Ja, det stämmer. Otroligt nog. [br] [br]Om jag nu inte fått något om bakfoten.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.