Underlag för bokföring av skattekonto

13
Vad ska jag använda som underlag/verifikation i bokföringen för när skattesumman dras från skattekontot (dvs. D:8910, K:1630)?

Måste jag vänta en månad för att t.ex. kopiera kontoutdraget?
720
Underlaget har du ju i dels i kvittot från banken på betalningen och i det brev du fått i januari där årets F-skattedebitering står med belopp och betaldatum.
13
Behöver jag ta en kopia på brevet med årets F-skattedebiteringar för att få underlag för varje gång jag bokför dessa belastningar på skattekontot eller anses det underförstått?
46
[quote="jolly"]Behöver jag ta en kopia på brevet med årets F-skattedebiteringar för att få underlag för varje gång jag bokför dessa belastningar på skattekontot eller anses det underförstått?[/quote] [br]Din F-skatteinbetalning ska du bokföra som ett eget utag, förslagsvis mot kontot "Egna skatter" eftersom dina skatter är en privat kostnad och inget som ska belasta ditt företag. [br] [br]/ TT
100
När jag betalar min f-skatt i egen firma bokför jag så här [br] [br]1930 kredit [br]2012 debet [br] [br]Jag skriver på ett bokföringsorderpapper (verifikationen)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.