Det slutliga egna uttaget.

117
Nu börjar det dra ihop sig och jag har arbetat på det slutliga egna uttaget idag. Har lite problem med precis vad jag "behöver" ha med i verifkationen med mera. Listar några av varorna som skall tas ut och frågar separat:



1) Tänger, 20 st. Dessa har jag tidigare inte sålt och köpt in för $1,5/st+frakt. De enda jag sett i Sverige som säljer liknande har sålt en lite mer avancerad modell för 200 pix, min skulle jag ha tagit 49 kr/st för. Den enda liknande jag hittar på tradera hittar jag i ett "paketpris" - kan jag då räkna bort rimligt pris för de två övriga varorna i paketet och räkna på resten som priset för tången? Om det blir för luddigt, hur gör jag annars?



2) "Virknålsliknande verktyg", 27 st. Dessa har jag själv sålt för 45 kr/st. Som verifikation på att det är det gällande priset vid det egna uttaget behöver jag väl då bara ta en gammal kundfaktura, eller ska jag helt enkelt skriva rätt och slätt "45*27 = x kr, tar ut detta pris då det är detta jag tagit av kunder" på det ark där jag räknar ut sammanlagt pris? (Fakturor som bevisar att det stämmer finns ju i samma verifikatpärm).



3) Värmetång x10, ej heller sålt. Hittar liknande auktioner på tradera, kör på det billigaste priset som Karin i V.. föreslagit, skriver ut en auktion och använder den som verifikat för att det är marknadens pris?



4) Små bitar av krympslang x1800, en vara som är i princip likadan/motsvarande en annan jag säljer (samma anv.område, liknande utseende, samma inpris) för 179 kr/200 st; tar ut samma pris? (Ej sålt denna heller).







Vore innerligt tacksam om någon kunde hjälpa mig med dessa funderingar så att jag får bli klar med detta slit och bli av med denna ångest över att "ligga efter". 🙂 Tusen tack för all hjälp jag hittills fått, ni är guld värda!
117
Ingen som vet vad som är rimligt att göra...? :( Vore tacksam till tusen. Detta är "min sista grej" som behöver göras nu och det känns helt sjukt stressande att ha den kvar. Kan inte sova. :) Vore jätteglad om någon har ett tips öht, hur litet det än är. :) Tack för allt!
9
[quote="more"]Nu börjar det dra ihop sig och jag har arbetat på det slutliga egna uttaget idag. Har lite problem med precis vad jag "behöver" ha med i verifkationen med mera. Listar några av varorna som skall tas ut och frågar separat: [br] [br]1) Tänger, 20 st. Dessa har jag tidigare inte sålt och köpt in för $1,5/st+frakt. De enda jag sett i Sverige som säljer liknande har sålt en lite mer avancerad modell för 200 pix, min skulle jag ha tagit 49 kr/st för. Den enda liknande jag hittar på tradera hittar jag i ett "paketpris" - kan jag då räkna bort rimligt pris för de två övriga varorna i paketet och räkna på resten som priset för tången? Om det blir för luddigt, hur gör jag annars? [br] [br]2) "Virknålsliknande verktyg", 27 st. Dessa har jag själv sålt för 45 kr/st. Som verifikation på att det är det gällande priset vid det egna uttaget behöver jag väl då bara ta en gammal kundfaktura, eller ska jag helt enkelt skriva rätt och slätt "45*27 = x kr, tar ut detta pris då det är detta jag tagit av kunder" på det ark där jag räknar ut sammanlagt pris? (Fakturor som bevisar att det stämmer finns ju i samma verifikatpärm). [br] [br]3) Värmetång x10, ej heller sålt. Hittar liknande auktioner på tradera, kör på det billigaste priset som Karin i V.. föreslagit, skriver ut en auktion och använder den som verifikat för att det är marknadens pris? [br] [br]4) Små bitar av krympslang x1800, en vara som är i princip likadan/motsvarande en annan jag säljer (samma anv.område, liknande utseende, samma inpris) för 179 kr/200 st; tar ut samma pris? (Ej sålt denna heller). [br] [br] [br] [br]Vore innerligt tacksam om någon kunde hjälpa mig med dessa funderingar så att jag får bli klar med detta slit och bli av med denna ångest över att "ligga efter". :) Tusen tack för all hjälp jag hittills fått, ni är guld värda![/quote] [br] [br] [br]Förlåt, men varför ska du ta ut dessa varor ur varulagret? Finns det någon speciell anledning till att du inte rullar varulagret vidare till nästa år? Ska du "stänga" företaget?
488
Ja, Beeo, More har berättat tidigare att hon ska lägga ner företaget. [br] [br]More, jag kan inte göra någon klockren bedömning av detta för jag har för lite erfarenhet av nedläggning av enskilda firmor. Men jag tycker dina förslag låter rimliga och att Skattever"ket borde kunna godta dem. [br] [br]Det känns surt att du ska behöva "betala" så mycket privat för grejer som du knappast har någon stor privat användning för. Så jag funderar en del över möjligheterna att kostnadsföra en del av grejerna. Men som sagt, jag kan inte ge dig ett klockrent svar. Har du prövat att ringa Skatteverket och diskutera saken med dem? Du kan ringa anonymt om du vill.
117
[quote="Karin i Västergötland"]Ja, Beeo, More har berättat tidigare att hon ska lägga ner företaget. [br] [br]More, jag kan inte göra någon klockren bedömning av detta för jag har för lite erfarenhet av nedläggning av enskilda firmor. Men jag tycker dina förslag låter rimliga och att Skattever"ket borde kunna godta dem. [br] [br]Det känns surt att du ska behöva "betala" så mycket privat för grejer som du knappast har någon stor privat användning för. Så jag funderar en del över möjligheterna att kostnadsföra en del av grejerna. Men som sagt, jag kan inte ge dig ett klockrent svar. Har du prövat att ringa Skatteverket och diskutera saken med dem? Du kan ringa anonymt om du vill.[/quote] [br] [br]Jag har provat ringa dem, men deras svar är väldigt ofta att de inte vet, eller så är de mycket lösa och känns närmast spekulativa. Vet inte om jag är dålig på att ställa frågor, men det verkar ytterst konstigt tycker jag. Skall kanske försöka slå dem en signal till. Skall sätta mig på tors-fre och försöka färdigställa detta helt så att jag en gång för alla blir av med detta. Sen ska jag ringa deklarations-karln jag varit i kontakt med via e-post. [br] [br]Förresten (hoppas att det är ok att jag går lite OT, känns som en sån "liten" fråga att starta -ytterligare- en ny tråd för): Finns det något ställe där man kan kolla upp att personen i fråga är seriös osv, inte har några anmälningar eller så? Tänkte anlita en mindre firma eftersom det av många skäl känns bättre, men samtidigt så är det ju lite svårare att veta att ex. en enmansföretagare är 100% seriös.
488
Du kan ringa Skatteverket för att kolla om han har F-skatt och Kronofogden för att kolla att han inte har några betalningsanmärkningar.
488
[quote="more"] Jag har provat ringa dem, men deras svar är väldigt ofta att de inte vet, eller så är de mycket lösa och känns närmast spekulativa. Vet inte om jag är dålig på att ställa frågor, men det verkar ytterst konstigt tycker jag. [/quote] [br]Jag vet, det kan vara knepigt att få ett svar på lite mer udda frågor. Vad man behöver göra är att tjata sig till telefonnumret till någon annan inom Skatteverket som är lite mer specialiserad på just den typen av fråga. Ibland undrar man om folket i Skatteverkets telefonservice får löneavdrag ifall de inte själva kan svara på alla frågor, för somliga är extremt ovilliga att hänvisa en vidare. [br] [br]Men du kan också skriva din fråga till Skatteverket. Om de får en skriftlig fråga är de skyldiga att svara skriftligt. Då kan de inte smita undan med att de inte vet, utan du kommer att få ett svar som du kan använda och gå efter.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.