Starta företag "guide"

1
Jag fyller 16 om ca en månad och tänkte starta en enskild firma för att göra hemsidor till privatpersoner och småföretag.



Finns det någon "steg-för-steg-guide" om hur registrering och bokföring går till? Kan ingenting än...



Vad bör man tänka på när man startar nytt företag? Glad för alla tips.
20
Starta eget handboken är en klassisk handbok för det. [br]http://www.bokus.com/b/9187254255.html [br] [br]Men så finns ganska mycket att lära på nätet också på olika sidor, bara att söka runt lite. Skatteverket har en hel del information också.
/Erik Åberg
Ekonomistudent vid Uppsala Universitet
Blivande revisor
68
Nyföretagarcentrum som finns runt om i landet borde ju vara en naturlig väg för att få information och hjälp. [br] [br]Ett litet varningens finger dock - det står på deras hemsida att dom lämnar "kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning". Detta borde vara självklart. TYVÄRR ÄR DET INTE ALLTID SÅ! [br]Nyföretagarcentrum sponsras (betalas) av vissa leverantörer. På vissa orter där Nyföretagarcentrum finns har man tydligen blivit helt uppköpt - man rekommenderar inga andra företag än den som betalar mest! Kungsbacka, Karskrona, Helsingborg ......m fl [br]Horribelt! [br] [br]Som sagt Nyföretagarcentrum borde vara rätt väg, men var försiktig!
2360
37
Du ska inte vända dig till nyföretagarcentrum det säger jag med den erfarenhet jag har.[br]Däremot gå en ekonomikurs, handelskurs av något slag. Det är något du har nytta av hela livet.[br][email protected][br]Start av företag och ekonomistyrning
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
205
1
Jag håller verkligen inte med dig, Lars. Nyföretagarcentrum är mycket bra (ett initiativ från Svenskt Näringsliv). Hos dem kan man få genomgång av affärsidé, affärsplan och budget och lägga upp en plan för hur nyföretagandet ska gå för just dig. Allt är gratis och man kan få konstnadsfria konsultationer med ex revisor, jurist och försäkringsmäklare. Om någon använder sig av dett, akta dig bara så att du inte fastnar vid den första ni pratar med. Det är lätt hänt.[br][br]Vad har du för specifik negativ erfarenhet av Nyföretagarcentrum?
589
1
Ja, det vore onekligen trevligt att få ta del av de negativa erfarenheterna. Så kanske man kan förbättra sig själv lite.[br][br]Som du skriver, N.N.: Stanna inte för länge hos den första, utan gå istället vidare och ta eventuella kvarvarande frågor via mail eller liknande.
9
Två bra sajter med starta eget-information:[br]ALMIs nyföretagarsajt: [url=http://www.almi.se/nyforetagande.html]http://www.almi.se/nyforetagande.html[/url][br]Nuteks företagarguide: [url=http://www.nutek.se/sb/d/289]http://www.nutek.se/sb/d/289[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.