Gratifikation (bonuslön)

13
Det går (för) bra i mitt AB så jag tänkte ta ut en extra klumpsumma i lön.

Hur ska det skötas bäst? Bara att redovisa den extra lönen i månadens arbetsgivardeklaration med avdragen skatt enligt tabell för engångsutbetalningar?

Vad bör man tänka på?
2066
2
Låter som en bra idé. Tror inte det är nåt mer att tänka på :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
589
1
Det du bör tänka på är att kolla upp hur mycket skatt som dras när du använder tabell för engångsutbetalningar. Det kan vara både för mycket och för litet skatt och båda är ju tråkiga.
13
Jag har svårt att hitta allmän information om gratifikationer.[br][br]Finns det något maxbelopp per år? Får man ge gratifikation vid flera olika tillfällen? Eller är det bara en "bonuslön" som man kan ge när det passar?
589
1
Finns inget som hindrar dig att ta lön, så länge företaget går bra.[br][br]Men du kanske borde tänka över hur mycket du ska ta i lön kontra hur mycket du ska ta i utdelning (med 20% beskattning). Jag utgår ifrån att du, liksom de flesta andra, inte vill skatta bort för mycket i onödan.
2360
37
Ekonomistyrning kan vara en dellösning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
589
1
En dellösning på vad? Är du inne i rätt tråd och svarar, Lars? I så fall får du nog specificera dig en hel del, för ditt svar säger åtminstone inte mig någonting (och, tror jag, hjälper inte trådskaparen med sitt problem heller).
720
Viktigt att tänka på är att from tax 08 så blir det förmånligare regler när man räknar på den lågbeskattade utdelning i förhållande till uttagen lön. Det kan alltså vara så att det totalt är förmånligare att ta ut lite extra lön med hög beskattning för att sedan istället utöka utrymmet till den lågbeskattade utdelningen. [br]
30
En fråga till Redkon.[br][br]Vad är det för beloppsgränser som gäller egentligen? Hur mycket lön måste man ta ut för att få dra nytta av aktieutdelningen med 20% skatt?[br][br]Ha´re bra / Johan
Att bekymmer tar död på fler människor än arbete beror på att fler människor bekymrar sig än arbetar.
720
Två basbelopp kan du alltid ta ut lågskattat men genom en beräkning med lönen som underlag kan utdelningen bli högre.[br][br]Först räknar man ut underlaget för löneberäknad utdelning.[br]25 % av alla löner i bolaget + 25% ytterligare på löneummor över 60 basbelopp dvs 2.670.000. Om man är ensam i bolaget så är det väl inte troligt att man kommer upp i den övre nivån men med 8-10 anställda så kan man ju göra detta. [br][br]Om man antar att du är ensam som får lön och att du har 400.000 i årslön så skulle löneunderlaget bli 100.000 (400.000*0,25)[br][br]Sedan i nästa steg kontrollerar man om du själv tagit ut så mycket lön att du också får använda löneunderlaget.[br][br]Här finns två alternativ[br]1 Endera har du tagit ut lön motsvarande 15 basbelopp och får då utan begränsningar använda dig av löneunderlaget. (stämmer ju inte på dig i detta exemplet)[br]2 Du har tagit ut 6 basbelopp + 5% av bolagets totala lönesumma. 6 basbelopp motsvarar idag 267.000 och 5% av den totala lönesumman är 20.000. Har du alltså tagit ut mer än 287.000 i lön så får du använda dig av det lönebaserade utrymmet.[br][br]Du kan alltså ta ut 100.000 i utdelning som beskattas med 20%. [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.