Köp o sälj

34
Tjena!

Jag är ny på denna hemsida från o med idag.

Jag har planer på att starta eget och har lite funderingar, hoppas nån kan hjälpa mig.

Om en kund behöver vissa produkter, hur ska jag gå till o införskaffa dessa produkter?

Kan man då gå in på tex Siba eller elgiganten och köpa en produkt och sedan sälja det till kund med någon procents vinst?

För jag har varit i kontakt med diversa stor företag som Sony tex o de har inge intresse att sälja 1 eller 2 produkter till mig som jag då sedan ska sälja vidare? De vill att man ska köpa i stora mängder.

Detta gör mig väldigt förvirrad, tacksam för all hjälp...!

// Victor
205
1
Jajamensan, du kan köpa dina produkter var du vill (lagligt såklart) och sedan sälja vidare lite dyrare till kund. Men: det är i princip alltid en dålig affärsidé att köpa från detaljhandeln och sälja vidare, du bör gå åtminstone gå till en grossist för att få ett rimligt pris, för att i sin tur sedan kunna ta ut en rimlig procent.[br][br]På ditt inlägg känns det som att du behöver ta ett steg tillbaka och fundera. Har du en affärsidé inom försäljning och saknar produkter (berätta då gärna vilken typ av produkter), eller har du bara en inbyggd känsla att det vore skönt att ha eget företag?[br][br]Stora mängder ger i princip alltid rabatt, detta eftersom ett företag trivs när det producerar och kommer du med en stor order kan du garantera att företaget får producera länge. Kommer du med en liten order blir priset högre, för då måste de lägga ner resurser på att leta nya kunder eller kanske till och med låta maskiner och människor stå overksamma, med tom orderbok. Det kostar pengar, vilket de små ordrarna du kommer med måste täcka.[br][br]Företag som säljer produkter värda bara några hundra till några tiotals tusen kronor måste köpa in stora lager för att kunna sälja till ett konkurrentkraftigt pris. Det är därför Elgiganten med 300 butiker kan sälja billigare än Radio-Kalle på hörnet, de köper ju in till 300 butiker, Radio-Kalle köper bara in till en.[br][br]/r: lade till ett "Men" i mening 2
34
Tack för svaret![br][br]Jag var orolig att man inte kunde köpa på det sättet.[br][br]men självklart håller jag med om det du säger ang grossister. Men väldigt många produkter kan jag inte hitta via grossister om man nu inte direkt går till leverantören. [br][br]Men även om jag förklarat för leverantören att jag kan inhandla för en större kostnad om jag får handla överhuvudtaget direkt från dem. Men de har ej ansett att de varit värt för dem. Detta medför problem som sagt.[br][br]Jag menar, jag förstår dem, att för dem att skeppa 3-4 produkter i månaden till mig, och forfarande beroende på mina köpare så kan jag inget garantera leverantör...[br][br]Men ett problem som jag har märkt, att köper jag en produkt på en affär som tex onoff 2 veckor innan jag utför arbete med produkten hos kund, så Kan jag inte ge kunden 1 års garanti. Om nu Onoff gav mig min garanti 2 veckor innan.. Eller kan man kringå detta?[br][br]Sen så såklart har jag inte börjat ännu, men är på G att starta. Bara alla små grejer faller på plats.[br][br] ;) Nu kommer den riktigt dumma frågan. ;) [br]När jag köper från affären så betalar jag med Moms. När jag fakturerar kund så betalar kunden med moms. Min vinst blir endast den kostnaden mellan? Sen då hur mycket av den vinsten går i skatt? För enkelheten säger vi att min vinst blir 100 kr på produkten.[br][br]Ha en trevlig helg allihopa, sommaren är snart slut...  :'([br][br]// Victor
2066
2
[quote author=carpediemsth link=topic=2521.msg9954#msg9954 date=1183158298][br][...][br]Men ett problem som jag har märkt, att köper jag en produkt på en affär som tex onoff 2 veckor innan jag utför arbete med produkten hos kund, så Kan jag inte ge kunden 1 års garanti. Om nu Onoff gav mig min garanti 2 veckor innan.. Eller kan man kringå detta?[br][/quote][br][br]Garanti är frivilligt att lämna, men dina konsumenter har mot dig enligt konsumentköplagen tre års reklammationsrätt på felaktiga varor, oberoende av hur garantiåtagandet ser ut bakåt mot din leverantör - det är så att säga ditt problem.[br]Lär mer på [url=http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=622&lngArticleId=125]Konsumentverket[/url][br][br][quote][br] ;) Nu kommer den riktigt dumma frågan. ;) [br]När jag köper från affären så betalar jag med Moms. När jag fakturerar kund så betalar kunden med moms. Min vinst blir endast den kostnaden mellan? Sen då hur mycket av den vinsten går i skatt? För enkelheten säger vi att min vinst blir 100 kr på produkten.[br][/quote][br][br]Köper du en produkt för 100 kr + moms (125 kr) och säljer den för 200 kr + moms (250 kr) har du en förtjänst på 100 kr (momsen räknas inte, du ska betala in 25 kr i moms till skatteverket (50-25 kr)). På de 100 kronorna kan du räkna med ca 50% i skatter innan du har pengarna i handen, det brukar stämma hyffsat.[br][br][quote][br]Ha en trevlig helg allihopa, sommaren är snart slut...  :'([br][br]// Victor[br][/quote][br][br]Slut!?? Sommaren har ju precis börjat :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.