Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
91 foruminlägg
1292 artiklar

Byggbranschen är en bransch där inflödet av kapital kan variera beroende på uppdrag. Därför behöver du som byggföretagare vara på tårna och veta vart du ska lägga dina investeringar för bästa möjliga effekt.Advertisement

Ojämnt inflöde av kapital

Byggbranschen har ofta utmaningen med att utgifter och intäkter inte alltid går att parera. Det kan vara påfrestande att behöva ligga ute med kostnader och det skapar onödig stress. Här kan ett företagslån skapa utrymme i ekonomin för att ändå kunna göra inköp och hantera löpande kostnader. Viktigt dock att ha en tydlig plan för när intäkterna kommer in så att man direkt kan göra större avbetalningar av lånet.

Mot en grönare framtid

Det finns en ökad efterfrågan om hållbarhet kring byggtjänster. En omställning som rör alltifrån transporter till material och hantering av avfallet. Byggbranschen får allt fler bestämmelser och riktlinjer på både nationell och på EU-nivå som kräver investeringar. Här kan ett företagslån vara en bra lösning för att göra en grön investering, till exempel för att investera i eldrivna fordon och laddinfrastruktur. Den här typen av satsningar kan kräva längre tid för börja ge avkastning och här bör du hitta ett lån med lång avbetalningstid och låg ränta. Värt är att också se vilka offentliga bidrag som finns att söka för hållbarhetssatsningar.

Välj rätt lån

Har du bestämt dig för att ta ett företagslån är det värt att jämföra olika aktörer. Beroende på vad du ska använda pengarna till samt dina ekonomiska förutsättningar gör att du kan få stor variation i räntekostnader och villkor. Det finns även flera aktörer som har anpassade låneerbjudanden just mot byggbranschen. Vi på Zmarta hjälper dig att enkelt jämföra företagslån, helt kostnadsfritt.

Jämför och ansök om företagslån på zmarta.se

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.