Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Tips till mitt företag

Tips till mitt företag 20 sep 2014 00:43 #50327

Hej,

Är minoritetsägare i ett småbolag, VD är majoritetsägare.

För tre år sedan gick vårt företag väldigt bra, tyvärr har vi inte förvaltat det året särskilt bra och har minskat i omsättning varje år sedan dess.

Anledningen varför är för att endast en av våra säljare faktiskt säljer.

Under de senaste två åren har vi haft två stycken säljare som inte har sålt någonting. Vår VD vill inte avskeda dem för han anser att det tar tid att få igång försäljning.

Jag har funderat och kommit på en del varför det ser ut som det gör. Vår VD har ej givit säljarna några krav. Dvs, de har ej någon budget som de måste nå upp till. Utöver detta så har säljarna en väldigt bra fast lön, därutöver får de ingen provision för försäljning.

De övriga anställda börjar bli rädda att vi inte kommer att finnas kvar om inte säljarna faktiskt börjar sälja. Jag har försökt prata med vår VD/majoritetsägare och få honom att ge säljarna ett budgetkrav, men han vägrar detta.

Har nu några frågor:

Hur ser era företagsförsäljares kompensation ut? Hur får man dem motiverade att sälja?

Hur ska jag få min VD att lyssna och ta in mina åsikter?

Jag skulle helst vilja byta VD och låta den nuvarande få en annan position där han passar bättre, men jag tror att han anser att det är väldigt prestigefyllt att vara VD.

Finns det någon annan person/position som jag kan anställa en person till som kan ta över hans ledarroll med tiden?

Re: Tips till mitt företag 20 sep 2014 23:50 #50329

Din VD klarar uppenbarligen inte sin roll. Det mest effektiva sättet att få fart på säljarna är väl att dom enbart får provisionslön. Säljer dom inget så får dom ingen lön eller får gå hem för gott.

Får du inget gehör så tycker jag du allvarligt ska fundera över att sluta. kanske starta ett eget företag.

Ett problem i såna här småföretag är att man är alldeles för snäll, och tyvärr är det ingen lekstuga att driva företag om man vill att det ska funka.
Större företag köper helt enkelt ut folk som inte presterar. För en vanlig arbetare kan det handla om nån månadslön, bara h'n försvinner. det är verkligheten idag..

Tips till mitt företag 11 jan 2015 22:34 #50845

"Jag skulle helst vilja byta VD och låta den nuvarande få en annan position där han passar bättre, men jag tror att han anser att det är väldigt prestigefyllt att vara VD". -skriver du

VD är manoritetsägare? Du är minorittsägare? Ni är inte överens om förändringar?
Det finns bara ett sätt: Gå på Ingvars råd: hoppa av. Starta eget.

- eller varför inte ihop med någon annan...
Moderatorer: Patrik Nilsson, Imre Randin

Välj kommun från listan