av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
Det finns en sanning om vår välfärd som vi sällan talar om. Sanningen om hur företag finansierar staten på ett sätt som offentlig verksamhet inte har möjlighet till, eftersom att företagare inte verkar på redan skattade inkomster. Företag ger direkt avkastning på Sveriges ekonomi och välfärd, men ändå skräms landets innovatörer till tystnad med en hämmande näringslivspolitik. En politik som kräver modigare entreprenörer.

 

Företagande har förvandlats till något byråkratiskt och komplicerat, där ingen skillnad görs på multimiljonföretag eller småföretagare med minimala resurser. Det är en mörk och skrämmande bild som får våra innovatörer att backa. Samtidigt når arbetslösheten nya höjder, eftersom att fruktiga idéer inte blir verklighet när de som bär på idéerna inte vågar förverkliga dem. Något måste ändras och det är allas uppgift att se till att något sker – men framförallt ligger det på dina axlar. Bär du på en affärsidé är det endast du som kan se till att den förverkligas, oavsett vad för politik som drivs.

Sverige behöver således modiga, handelskraftiga entreprenörer för att vända den negativa spiral som satts i gungning och som hotar vår framtida konkurrenskraft på den internationella marknaden. Expanderande entreprenörer med fruktiga affärsidéer som skapar mervärde för olika grupper är en viktig grundsten i att skapa nya skattebetalare och ett konkurrenskraftigt näringsliv.

Att behålla din idé för dig själv vore därför inte bara ansvarslöst, utan det vore också ett intrång på din personliga värdighet. Genom att kväva dina idéer bidrar du till en långsiktigt fallande ekonomi, samtidigt som du varje dag skulle tvingas ljuga. Bär du på en förändring eller en idé som du drömmer om att förverkliga, vore det respektlöst att döda den och döma ut dig själv till ett otillfredsställande liv. Skulle du kunna se dig själv i spegeln och veta att du varje dag har gjort allt du kan för att förneka dig själv rätten till framgång, när det enda egentliga hindret var din egen vilja?

Det går nämligen inte att undvika det faktum att det är vi själva som skapar den värld och politik som vi vill att våra barn ska växa upp med. Det är vi själva som utstakar landets framtid och nutid, eftersom att det är vi som tillsammans utgör det som kallas Sverige. Som en delaktig invånare har du därför inte bara ett ansvar för dig själv och ditt eget välmående, utan också ett ansvar för att bidra till fortsatta goda levnadsvillkor - och då går det inte att undgå vikten av innovationer och företagande.

 

Det är därför dags att vi samlar mod och börjar agera på våra idéer. Det är alltför många innovatörer som aldrig blir entreprenörer och det ligger på dina axlar att förändra det. Sveriges näringsliv går på knäna och politikerna står handfallna famlandes efter en skör livlina. Det är dags att vi bidrar och hjälper Sverige framåt.

Sami Sulieman,
VD för Prescott Lewis Invest

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.