av Stefan Sebö
Stefan Sebö
0 foruminlägg
1 artiklar
Vår tro påverkar oss i betydligt större utsträckning än vi tror. Nu tänker jag inte på någon religiös tro, även om den tron i högsta grad också påverkar en del människor.Inom näringslivet så är man livrädd för R ordet. I USA är man rädd för att uttala det, för om tillräckligt många börjar tala om det som R ordet står för dvs. recession, så blir det vår verklighet.

Historien om korvgubben

 

Det var en gång en man som bodde vid den stora landsvägen och sålde korv. Han hörde illa så han lyssnade inte på radio och han såg inte så bra därför läste han inga tidningar. Han var väldigt duktig på att sälja korv och kunde erbjuda god korv som var uppskattad av många. Han hade en stor skylt vid landsvägen där han skrev att han sålde världens godaste korvar.

Affärerna gick lysande så han köpte fler korvsorter och utökade sitt sortiment till allas glädje. Han bytte upp sig till en större korvkiosk och sålde nu ännu mer.

Han upptäckte att han behövde hjälp så han kallade hem sin son som gick på universitetet.
När sonen kom hem blev han orolig för sin fars okunskap, så han säger:

- Far har du inte hört talas om lågkonjunkturen? Vi är på väg mot svåra tider. Det är ekonomisk kris i USA och den kommer att sprida sig hit.

Fadern tänkte att sonen har antagligen rätt, han lyssnar på radio och läser tidningar och han studerar ju på universitetet.

 

Mannen började omgående dra ned på beställningarna på korv och tillbehör. Han köpte inget extra sortiment. Han berättade för alla kunder att det var dåliga tider på gång och därför var han tvungen att dra ned på sortimentet.

Bara efter några månader så hade försäljningen rasat. Kunderna kom inte längre i så stor utsträckning som förr. Försäljningen per kund minskade drastiskt.

Varpå fadern sa, du har rätt min son det är betydligt tuffare tider.

”Man tror inte på det man ser. Man ser och söker efter det man redan tror på”

Hjärnan - en farligt lojal medarbetare

 

Det du tänker på blir som en målsökande robot i hjärnan. Den söker hela tiden efter det du förväntar dig. Däremot har hjärnan svårt att skilja på verklighet och fantasi eller på negativa eller positiva tankar. Den är nämligen en oerhört lojal medarbetare som gör allt för att tillfredställa dig oavsett vad du tänker. Oavsett vilken input vi ger kommer hjärnan att jobba för att göra verklighet av de tankar vi har. Hjärnan har nämligen redan förväntat sig just det resultatet. Det som du med stark tro förväntar dig ska hända kommer att hända. Det yttre resultatet kommer av dina innersta tankar.

Av detta kan vi dra flera intressanta slutsatser:

Ingenting blir som du vill. Det blir som du tänker!

Någon har räknat ut att vi har ungefär 90 000 tankar varje dag och av dessa är de flesta upprepade tankar. Vi tänker alltså samma tankar om och om igen. Många av dem (faktiskt de flesta) är negativa tankar. De uppstår i ens fantasi och man börjar sedan leta bevis för att det faktiskt är på det viset. Det som gör det så svårt att avlägsna sig från det är att det negativa ofta är konkret och närvarande medan det positiva är något vi måste skapa.

Det du tänker, de förväntningar och den attityd som du har, leder till de resultat som du presterar. Om din inre dialog kännetecknas av att vara negativ kommer det att ta mycket energi vilket innebär att du inte "orkar" eller vågar vara aktiv. Du blir rädd och samtidigt passiv, vilket knappast bidrar till att nå dit man vill. Vilket resulterade i att du som många andra antagligen sa. – Det var väl det jag trodde!

Bryt mönstret. Du har ett val så välj det som jobbar för dig istället för tvärtom. Acceptera inte dina felaktiga förutfattade tankar.
Du väljer vad du ska tänka på, så välj att tänka på allt som är möjligt.

För att lyckas med det handlar det om att du hela tiden måste jobba med ditt sätt att tänka, ditt mentala jag. Våga lita på dig själv och våga släppa greppet och agera mot det du vill ska hända.

Gör så här

  • Du bestämmer själv över dina tankar och vilken attityd du vill ha. Tänk mer på det bra i situationen. Vad är positivt med det här? Hur kan jag använda den här situationen till min fördel?
  • Var optimistisk. Om du fokuserar på allt positivt som du förväntar dig ska hända så kommer ditt undermedvetna att styra dig åt det hållet. 
  • Framgång är ingen slump. Framgång beror inte på omständigheter eller tillfälligheter. Ingenting handlar om tur eller otur. Människor som skapar resultat är medvetna och arbetar hårt och målmedvetet. De ger inte upp när motståndet eller misslyckandet uppstår . De fokuserar hela tiden på möjligheterna och söker en ny väg och försöker igen.

”De som inte tror de kan har säkert rätt. Men det har även de som tror de kan” - Henry Ford

Taggar:

Visa kommentarer 2
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
El
| Anmäl | 11 år sedan
Jag tycker att det räcker inte att bara tro på något, för att det skulle hända. Jag känner en man som är väldigt optimistisk och tror på att han kommer att bli rik någon gång. Han är arbetsam, nykter, väldigt smart och beslutsam. Han har börjat många projekt men misslyckades med alla. Det är någonting som fattas. Jag tror inte att han kommer att bli rik. Det är kanske det som är avgörande: det räcker inte om man själv tror på något, man måste få andra att tro på honom.
| Anmäl | 5 år sedan
Tänkvärd och bra artikel. Det är få saker i livet som är en absolut sanning, det mesta handlar om attityd och hur du ser på dig själv och andra.