av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar

Att redovisa och godkänna utlägg kan vara svårt en vanlig dag på jobbet. Sitter man hemma och jobbar blir det lätt ännu mer komplicerat. Här är två tips som förenklar.

Sara Palm Dahlblom är ansvarig för företagssupporten på Eurocard. Hon menar att ett företag kan göra livet lättare för sina medarbetare med relativt enkla medel.

– Med bra rutiner och rätt verktyg kan utläggshanteringen göras väldigt smidigt och dessutom kan man spara många arbetstimmar.

Här är ett par tips från Sara som löser några av de vanligaste utmaningarna hon får höra om från sina kunder.

1: ”Det är för krångligt att redovisa papperskvitton”

- Det håller vi med om, och vår egen rapport, som vi har gjort tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, visar att de kan ta upp till 55 minuter för ett företag att hantera ett enda utlägg. Att det tar så lång tid beror ofta på den manuella hanteringen av papperskvitton.

Lösning: Digitalisera er utläggshantering.

– Företag som inte använder ett system för utläggshantering kan digitalisera sin utläggshantering med hjälp av appen Eurocard Pro som har lättanvända funktioner för alla steg i processen, säger Sara Palm Dahlblom.

Läs mer och ladda ner Eurocard Pro gratis här

En anställd kan exempelvis få betydligt bättre kontroll över sina egna utlägg och slippa redovisa papperskvitton genom att:

  • Fotografera papperskvittot med skannerfunktionen i Eurocard Pro efter inköpet. Kvittot matchas då omgående med rätt transaktion i appen.
  • Därefter enkelt skicka vidare informationen till den person som ska godkänna utlägget. Allt sker i appen – inget pappersarbete behövs.

2: ”Det är svårt att få en överblick och det blir för många fel i utläggsrapporterna”

– Kvitton saknas, manuella utläggsrapporter är felaktigt ifyllda och många utläggsrapporter ska godkännas i ”sista stund”. Detta gör att chefer och administratörer tappar kontroll över företagets utgifter och får ägna tid åt att leta reda på kvitton och komplettera utläggsrapporter.

Lösning: Skaffa digital överblick över alla utlägg.

– Utläggshanteraren är en webbaserad tjänst där information om företagets alla kortköp samlas och uppdateras i realtid. Chefer och administratörer kan alltså när som helst gå in i utläggshanteraren och:

  • Se vilka utlägg som är rapporterade och som är på väg in.
  • Kategorisera och godkänna utläggsrapporter
  • Enkelt skicka godkända rapporter vidare till affärssystemet.

Utläggshanteraren är en del av appen Eurocard Pro och alla transaktioner kopplas till rätt kvitton i appen innan de kommer till utläggshanteraren.

Läs mer om och Ladda ner Eurocard Pro gratis här >>

Läs mer om utläggshanteraren här >>
Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.