av Timothy Prellwitz
Timothy Prellwitz
Head of Legal på Lavendla i Stockholm
0 foruminlägg
3 artiklar

Några tusenlappar extra i månaden är aldrig tokigt och kan vara en bra start för att finansiera framtida entreprenörsdrömmar. Här har du några tips på beprövade sidoinkomster du kan ägna dig åt på sidan om ditt vanliga jobb.

1. Frilansande via Fiverr

 

Den ultimata hemsidan för alla former av frilansande. Här kan du sälja tjänster såsom att korrekturläsa texter, designa logotyper eller redigera videoklipp. Oavsett vad du har för kunskaper eller färdigheter finns en efterfrågan på Fiverr.

Tips: Gå in och klicka runt på hemsidan för att få inspiration på vilka tjänster som har en hög efterfrågan.

2. Dropshipping

E-handel är framtiden och även en stor del av nuet och det kommer bara att fortsätta växa. En alltmer populär affärsidé är s.k. dropshipping. Det går förenklat till på det sättet att du bygger en egen hemsida (kan göras simpelt via exempelvis Shopify där ingen förkunskap krävs) där du sedan lanserar produkter du vill sälja. Istället för att själv ha ett lager så hittar du en leverantör av de produkterna du vill sälja. Du lägger sedan upp dessa produkter i din shop, och när du väl får en beställning så skickar leverantören produkten direkt till kunden. Klart! Du behöver inget lager, leverantören får sälja sin produkt och du behåller den mellanskillnaden du valt! Exempelvis kan du hitta produkter för dropshipping på Aliexpress och Droshi.

Tips: Försök inrikta dig mot specifika intressegrupper och använd dig av marknadsföring på Sociala medier, där du enkelt kan rikta reklam mot dina målgrupper.

3. Egna Hantverk

 

Att tillverka produkter hemma är ofta en kul hobby. Det kan handla om smycken, möbler eller varför inte egenmålade tavlor? Vilket hantverk du än bestämmer dig för att göra finns det gott om kanaler att sälja via och du kan faktiskt tjäna en bra slant på det likväl. Själv tillverkade jag egna smycken tidigt i min karriär som ledde till en bra extra inkomst. Testa sidor så som Etsy, Ebay, Blocket och Tradera

Tips: Personligt anpassade produkter där konsumenternas namn eller liknande kan infogas brukar vara populära.

4. Betalda undersökningar

Ni har säkert hört detta tips förr och tänkt att det är en bluff, men det finns otroligt nog en del trovärdiga och professionella sidor som erbjuder en hyffsad slant för att genomföra undersökningar och dylikt. Det är ofta undersökningar på uppdrag av företag som vill göra marknadsundersökningar. Ofta är det rätt ansträngningslösa formulär att fylla i och passar perfekt för den som har lite tid att döda men samtidigt vill tjäna en slant.

 

Tips: Vissa hemsidor för undersökningar är betydligt mer seriösa än andra, så var selektiv i dina val. Rekommenderar Nordic Viewpoint.

5. Aktier och fonder

Sidoinkomsternas självklara mästare. Att lära sig investera i aktier är lite mer tidskrävande än de andra förslagen. Det är även i de flesta fall mer långsiktigt. Dock så leder det ofta till en mycket bra avkastning på de belopp som man investerar. Istället för att låta dina sparpengar ligga på ett konto utan ränta så investera i aktier eller fonder. Du kan ofta med låg risk får minst 10% avkastning på ditt kapital årligen. För den mer våghalsiga kan belöningen bli betydligt större än så, men då krävs det att man gör ett gediget förarbete.

Tips: Investera dina övriga sidoinkomster i aktier och fonder

6. Hyr ut dina saker

Använd dina ägodelar för att tjäna en slant när du inte använder dessa. Med Airbnb kan du hyra ut din bostad eller sommarstuga när du själv inte befinner dig där. Med Hygglo kan du hyra ut det mesta, exempelvis campingutrustning och fiskeredskap.

Tips: Sker det något stort evenemang eller liknande i närheten av ditt boende så hyr ut det – priserna brukar stiga i skyn när stadens hotellrum är uppbokade.

Se även: 14 kreativa sätt att tjäna extrapengar på

7. Starta en blogg

Har du en stark passion eller stor kunskap inom något område? Skapa en blogg, driv följare till bloggen och tjäna pengar. Pengarna kan du tjäna genom exempelvis reklambanners på din blogg, marknadsföring för olike företag inom din bransch och affiliate-länkar.

Tips: Försök hitta en passionerad målgrupp som är aktiva följare med mycket engagemang.

8. Köp billigt – sälj dyrt

Affärsidén som levt genom urminnes tider. Flanera på second-hands och hitta varor som är kraftigt underprissatta, det finns gott om dem. Kanske finns det även några gamla julklappar som ligger på vinden? Sälj, du har ingen nytta av dem där!

Ta dessa varor, lägg sedan ut dessa på hemsidors såsom Tradera, Blocket eller din lokala köp och sälj sida på Facebook.

Tips: Kolla vad liknande produkter du funderar på att sälja har sålts för tidigare för att få en ungefärlig uppskattning på vad du ska sätta för pris.

Missa inte: 23 vassa affärsidéer du kan starta idag

9. Uber

Det har visats i ett flertal undersökningar och statistik som förts att det är en ganska signifikant inkomst som kan erhållas genom att köra Uber, även om det bara är några timmar i veckan. Exempelvis har en undersökning visat att ca 20 timmars arbete i veckan, vilket är ungefär 50 körningar, kan resultera i 350 000 kr per år. Så om du gillar att åka runt i din egna bil och träffa nytt folk så passar detta perfekt för dig. Det är väldigt enkelt att bli medlem!

Tips: Kvällar och helger finns det mest körningar och betalningen är som högst.

Artikel av – Timothy Prellwitz

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.