av Mohammed Said
Mohammed Said
Jobbcoach och Entreprenör
0 foruminlägg
3 artiklar
Den stora författare Napoleon Hill skrev "Den främsta anledningen till misslyckandet är att människor inte utvecklar nya planer för att ersätta de planer som inte fungerade". Din inkomst kan ökas först när du tydligt identifierar vad du vill, gör en plan för att uppnå vad du vill, arbetar för vad du bestämt dig för att göra, varje dag. Att ta hand om dina pengar är detsamma som att respektera dig själv. Det är en stor skillnad mellan att styra din ekonomi och därmed ditt liv istället för att ekonomin styr dig.

 

Början till framgång och pengar är oftast en tanke. Du kan behöva förstå att nästan alla som någon gång har skapat sig en förmögenhet i början hade en tanke eller en idé. Ibland behöver du bara följa din passion och förverkliga din dröm. Tänk på att framgång kommer till den som är framgångsmedveten och misslyckanden drabbar de som helt enkelt tillåtar sig att vara motgångsmedvetna och på samma sätt kan du öka eller reducera din inkomst. Låt oss nu titta på några svenska entreprenörer som hittade sin passion och blev miljonärer.

Blondinbella som driver en av Sveriges största bloggar. Hon har även lanserat Egoboost Magazine och har för ett tag sedan startat Bella Group AB. Mannen bakom spelet Minekraft. Han heter Markus Persson och är känd som "Notch". Hans företag är värt cirka en miljard kronor. Jag läste nyligen en artikel om att han tjänade 1 miljard kronor under år 2013. Du känner säkert till Mikael Öhrén som är medgrundare till Hemsida24, ett företag som startade år 2008 och omsätter mer än 8 MSEK. Det sägs att företaget fördubblar omsättningen varje år. Till sist vill jag inte glömma killarna som startade företaget KLARNA. Victor Jacobsson, Niklas Adalberth och Sebastian Siemiatowski. Killarna träffades på Handelshögskolan i Stockholm och på bara några år har dem gått från att arbeta i källarlokalen till olika kontor i olika länder.

Tänk dig om du och din polare på arbetsplatsen ska äta lunch under rasten. Ni går och sätter er i lunchrummet på jobbet. Båda du och din polare har sin egen matlåda. När du öppnar din matlåda för att börja äta din lunch, tittar du ner i den och säger. -Åh, nej inte potatis och köttbullar igen, du frågar din vän om ni inte kan byta? -Nej tack, säger din vän! Jag gillar inte potatis och köttbullar.

Dagen efter upprepas samma sak. -Åh, nej potatis och köttbullar idag igen, snälla kan vi byta idag? -Nej, säger din arbetskamrat! Jag har redan sagt till dig att jag inte gillar det. Till slut tröttnar din arbetskamrat på dig och frågar dig varför du gör samma måltid om och om igen? Varför gör du inte något annat? Du svarar, jag orkar inte och har inte tid att göra något nytt på morgonen. Sensmoralen är självklar här. Din privatekonomi liknar mycket sensmoralen i denna korta historia. De flesta människor gör inget för att ändra saker och ting i livet. Men ändå blir de flesta förvånade över att livet serverar dem potatis och köttbullar varenda dag.

Taggar:

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
Johan
| Anmäl | 5 år sedan
Tankar verkligen gör dig rik 😛