Betalningsmetod vilken? skillnad?kredit, postförskott, förskott, direktbet, osv

96
Hej, är lite förvirrad vad skillnaden är men kan ngn rätta mig i detta:

Postförskott :
Företaget skickar direkt varan utan att få pengar först.  Kunden betalar när denna hämtar varan från posten (ca 50kr i avgift)
Nackdel: Dyr för kund, kunder som inte hämta varor...
Fördel: Väl utbrett system som de flesta är bekant med.

Kreditor:
Företaget skickar direkt varan utan att få pengar först. Kunden betalar inom en viss tidsgräns.
Nackdel: Dyr för företagaren, risk att inte få pengar
Fördel: Kan kolla kredit och anmärkningar hos kund,

Så i princip har dessa 2 betalningsmetoderna nästan samma system om jag förstår det rätt? Både är lika riskfylld för företaget.

Vad är sedan skillnaden mellan tex certitrade direktbetalning (visa, maestro osv) och vanlig förskottsbetalning?
Både metoder är ju i pricip samma sak, när företaget får pengarna skickas varan.
Om jag redan har fixat en välfungerande förskottsbetalningssystem (gratis)som automatisk skapar fakturor vid beställning , är det då onödig att också ta och skaffa certitrade direkbetalning? Kunder betalar till bankgiro.

Vilka betalningsmetoder anser ni erfarna att man borde ha?
Själv funderar jag på förskottsbetalning, postförskott och ...certitrade eller kreditor....nån av dessa...
Eller så skippar jag postförskott och väljer kreditor och förskottsbetalning  :nono

Uppdatering: Usch kreditor tar nästan 3000 i staravgift + det kostar /månad + Procentuell avgift av det fakturerade beloppet.  Baserad av detta kommer jag skippa kreditor för tillfället.  Som ett nystartat webbolag vill man ju inte ha en massa onödiga utgifter speciellt när man inte har ett ungefärligt hum hur mkt intäkten är på 1 år.
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1324
2
Förstår inte hur du kan sätta Postförskott och Kreditor på samma nivå vad gäller säkerhet. Nu vet jag ju inte vad du säljer men om inte postförskotet hämtas ut så får du ju tillbaks varan. Och är det en varutyp som inte är specialgjord för kunden har du ju bara förlorat kostnaden till posten och kan sedan sälja varan igen. [br][br]Hans[br]
96
Nej, det är därför jag frågar här då jag är ny angående detta.[br]Men kan också ställa sig fråga hur det kommer sig att kreditor är så populär på de flesta webbutiker om postförskott är så mkt bättre.
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
2360
37
Förskottsbetalning är naturligtvis det bästa för dig om kunden går med på det och då kan man krydda med ett något billigare pris. Detta förutsätter att kunden litar på dig
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
163
Ställer mig bakom Lars.[br][br]Vidare har Paypal.com och Payson alternativ med Kortbetalning.[br][br]Bankgiro finns via din bank. Länsförsäkringar tar en kostnad à 100:- / år för detta.[br](Billigt!!)[br][br]Överföring till bankkonto.[br](Se för jösse namn till att kontot töms flera gånger om dagen om du lämnar ut uppgifter om ett sådant.)[br][br]Hoppas du får svar på dina frågor, också! ;o)[br][br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
96
I mina öron låter paypal billigast och bra.[br]Frågan är, vad är skillnaden mellan certitrade och paypal? Verkar bara som om paypal har lite högre % avgift per transaktion men allt annat är näst intill gratis.[br]Dock kostar det att överföra pengar från paypal kontot till bankkontot. Dock kostnadsfritt Om 500,00 SEK eller mer tas ut.[br]Hmm låter för bra för att vara sant. Jag får kolla upp detta mera senare 8)
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
2066
2
[quote author=Janglebert link=topic=4816.msg23359#msg23359 date=1231190949][br]Överföring till bankkonto.[br]([b]Se för jösse namn till att kontot töms flera gånger om dagen om du lämnar ut uppgifter om ett sådant.[/b])[br][/quote][br][br]Nyfiken fråga, varför?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
163
Dumt att skylta med både personnummer - organisationsnummer OCH kontonummer i dagens tider.[br][br]Känns som en ... Inbjudan.
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
219
1
Ursäkta men jag tycker ni tänker lite mycket på er själva och vad som passar era företag.[br]Jag tycker man måste ha flera alternativ så ett av dom passar kunden. Har man endast förskottsbetalning missar man en hel del kunder som kanske hade nappat om det fanns faktura att välja på.[br]Förskottsbetalning och kreditkort/betalkort (visa mfl) är inte samma sak.[br]Vid förskottsbetalning får man kolla sitt konto och efter ett par dagar ser man kundens insättning och kan skicka varan. Betalar kunden med kort kan man vara säker för då är pengarna säkrade och man kan skicka varan fortare vilket ger intrycket snabb service.
96
Hej,[br][br]JA det du säger stämmer väldigt bra. Därför har jag faktis valt att lägga till paypal som en betalningsalternativ. [br]Kreditor ska jag skippa för tillfället då jag tror att paypal är en lika bra alternativ.
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
68
Anser att alla typerna av betalning är användbara. I mitt fall frågar jag oftast mina kunder om de vill betala i förskott (perfekt för de som glömmer ofta), vill ha faktura, betala via postförskott (några ha bett om det!) eller via payson.[br][br]Kortbetalning direkt kräver en integrerad lösning via hemsidan (därför finns payson).[br][br]Nu svarade jag inte på så många frågor, men jag sa i alla fall vad jag tyckte.  :OMG
www.bouleservice.se
- Klot, tillbehör och träning
Bouleservice på Tradera
13
Tror att det är viktigt att kunna erbjuda flera betalningsalternativ. Vissa kunder känner sig bekväma med det gamla hederliga postförskottet medan andra vill betala direkt.[br][br]Jag använde länge enbart postförskott och förkottsbetalning till bankgiro vilket fungerade utmärkt. Har dock märkt ett betydlig ökning av antalet avslut i webbutiken sen jag installerade Payson. Därmed inte sagt att alla använder Payson men gissningvis ger det ett seriösare intryck att kunna erbjuda fler alternativ.[br][br]Kreditor har jag inte haft behov av - för dyrt och trots det riskerar man att inte få betalt. Men det är min åsikt - har flera kollegor som bara har positivt att säga om Kreditor och dess inverkan på försäljningen. Kanske kan det bero på vad och till vem man säljer?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.