Tipsa mig om betaltjänster

17
Hej allihop!
Jag är ny på det här forumet och hoppas ni kan hjälpa mig.

Jag ska strax starta en annonssite och letar efter en vettig betalningsrutin.

Finns det någon som kan tipsa om någon variant ni tycker är bra.

Jag är intresserad både av sån där kunden ringer in, sån där kunden SMSar och direktbetalning med kort.

Jag tycker bara jag hittar tjänster som tar hutlöst mycket betalt.
43
Hej,[br][br]För SMS se www.mosms.se, de har funkat väldigt bra för mig. Dessutom är det enkelt att komma igång genom att kolla på den exempelkod de har ute.[br][br]För direktbetalning finns ett antal, men följande är nog billigast att starta med:[br]www.payson.se[br]www.certitrade.net [br]www.paypal.com[br][br]De har inga startavgifter eller månadskostnader utan tar en viss procentdel av transaktionen. Jag har endast provat payson samt paypal och även här har det vart enkelt att sätta upp allting genom att kolla på deras exempelkod etc.
17
Tack för svaret.  :)[br][br]Ingen annan som vill delge sina tankar?
305
2
Jag har för mig att för att använda payson så måste kunderna skapa ett konto och logga in för att betala (även med kontokort). Med Paypal så kan man ha kortbetalning där kunden INTE behöver skapa ett konto utan kan betala direkt med kontokortet.
1165
Om man är liten fungerar Payson och Paypal bra för kortbetalningar. Avgiftsstrukturen är liknande med en fast avgift på några kronor samt c:a 3% av transaktionen. Man är igång på en kvart, och det kräver inga stora åtaganden med avtal som man skall komma ihåg att säga upp en dag etc.[br][br]Vill man ha det vilande ett tag så är det inga fasta kostnader som tickar på. [br][br]Blir man sedan en dag stor, tar in flera miljoner per år den här vägen, så kan det vara idé att titta lite på andra lösningar, men tills dess är detta i princip vad som finns.[br][br]Det är inte billigt, men det gäller egentligen alla mindre betalningar idag i hela samhället. [br][br]Löser man det problemet så blir man mångmiljardär är mitt tips.[br][br]
17
Det känns ju lite surt att betaltjänsten ska ta så mycket som dom verkar göra. [br][br]Vissa tjänster behåller 50%! Av det kunden betalar.[br][br]Andra har en fast kostnad plus procent på priset då är det ju omöjligt att ha varor som kostar mindre än kanske 100 kr. [br][br]Man kanske skulle gett sig in i betaltjänstbranchen istället  :P[br][br]
1165
Jag tänkte först som du, sedan började jag räkna på vad det kostar att ha servrar ståendes uppe dygnet runt, på att ha säkerhet på dessa servrar, på att kunna ge support, utveckla programvaran etc och fann att det är ingenting jag skulle vilja göra själv. [br][br]Det fungerar med Paysom även med lägre belopp än 100kr, om bara TB är tillräckligt från början.
13
Payson är smidigt och nej kunden behöver inte skapa ett konto för att göra betalning. Däremot är det väl inte billigt fast å andra sidan betalar man inga fasta kostnader utan en procentsats när det används.
305
2
[quote author=Cath link=topic=4834.msg23760#msg23760 date=1232953416][br]Payson är smidigt och nej kunden behöver inte skapa ett konto för att göra betalning. Däremot är det väl inte billigt fast å andra sidan betalar man inga fasta kostnader utan en procentsats när det används.[br][/quote][br][br]Enligt Payson själva så måste kunden ha ett konto för att kunna genomföra ett köp:[br][br][url=https://www.payson.se/help/helpv2/faq/Default.aspx?IssueId=37]https://www.payson.se/help/helpv2/faq/Default.aspx?IssueId=37[/url]
6
Det finns ju fler alternativ, exempelvis [url=http://www.apaydo.se]www.apaydo.se[/url][br]Inga startavgifter och inga månadsavgifter låter ju som den bästa dealen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.