Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Var skall jag ha min sida?

Var skall jag ha min sida? 08 okt 2014 14:40 #50394

-frågar en klient i måleribranschen:
-"Skall jag jobba med SEO och egen hemsida eller
skall jag- som jag sett många konkurrenter göra-
vara med i ett ”lokalt” kluster
typ: Målare i Tjotaheiti, eller Målerier Här&Där
-där alla har var sin lilla annons.? "...

Har en liten småföretagare råd att fajtas med de stora
aktörerna på Google när det gäller placering?

Min klient frågar vad det kostar att komma bland
de tre första organiskt på google och hur lång tid tar det?..
Jag har inte svaret.
-Någon?

Re: Var skall jag ha min sida? 09 okt 2014 23:40 #50401

Hej Imre, nu äger jag en reklambyrå så är inte helt opartisk i frågan men jag tycker absolut man ska satsa på att ha en modern hemsida.

Det är väl ingen hemlighet att väldigt många personer, även om de blir rekommendera via mun-till-mun metoden, besöker företagets hemsida innan man väljer att anlita dem och då är det väldigt viktigt att man ger ett seriöst intryck.

Vad gäller sökmotoroptimering så kan man absolut komma upp top 3 på google men det mest avgörande är valet av sökord. Det är exempelvis mycket enklare, faktiskt inte speciellt svårt, att komma högt upp på sökord som exempelvis "Målare i Tjotaheiti", samtidigt är det svårare om man enbart väljer "Målare". Jag har gjort en hel del SEO till målerifirmor med lyckat resultat men dessa företag har valt "riktade sökord" exempelvis "Målare Trelleborg", "Målare Malmö".

Om du har vidare frågor eller din klient behöver hjälp får dem gärna besöka vår hemsida www.itbmedia.se alternativt ringa 040-6084200

Ps, off topic men vi har skapat ett tidrapporteringsprogram, helt anpassat för måleribranschen så du får gärna rekommendera dem att besöka www.time2report.nu HELT övertygad över att detta program kan hjälpa dem att få mer tid över till det de är bra på, att måla :) ,Ds
Senast redigerad: 09 okt 2014 23:42 av Lukas Olsson.
Följande medlemmar tackade för detta inlägg: Imre Randin

Var skall jag ha min sida? 04 dec 2014 14:24 #50639

Vill han ha mer kunder från nätet är det klart att han ska jobba med SEO och en egen hemsida, och huruvida han har råd är ju upp till honom.

Självklart finns det möjlighet för honom att "fajtas med dem stora", men om man inte hittar en duktig sökmotoroptimerare som exempelvis håller på att bygga en portfolio så kommer det nog kosta pengar.

Jag hade gjort en googlesökning på SEO/Sökordsoptimering + geografisk plats för att gallra fram byråer i er närhet, och därefter begärt en offert från dessa aktörer för att få en bra bild över kostnad och tidsåtgång.
Följande medlemmar tackade för detta inlägg: Imre Randin

Var skall jag ha min sida? 10 jan 2015 09:37 #50828

Jag skulle rekommendera wordpress om du funderar på att sökmotoroptimera din sida och inte är bra på att hårdkoda din sida.

Generellt sett så undvik "kluster" om du inte vet vilka andra aktörer som ingår i det. Google tänker på sökmotoroptimering som grannområden. De länkar som länkar till dig visar vilket grannområde du hör till, undvik att dåliga sidor länkar till dig om du inte vill hamna i ett dåligt grannområde och ej synas på sökresultat.
Senast redigerad: 10 jan 2015 12:27 av Patrik Nilsson.

Var skall jag ha min sida? 09 mar 2017 14:30 #54572

Går absolut att konkurrera med de större aktörerna, speciellt lokalt. Att försöka konkurrera nationellt är dock ingen större idé om din klient inte har avsikt att väsentligt expandera sin verksamhet.

Hur lång tid tar det att ranka? Detta beror på en mängd olika faktorer, här kan du läsa en färsk studie om hur lång tid det tar att ranka.
Behöver du hjälp att synas på nätet? Klicka här!
Moderatorer: Patrik Nilsson, Imre Randin

Välj kommun från listan