Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

En 6-stegs kurs i framgång

Dela artikeln
torsdag, 02 augusti 2007 7
En 6-stegs kurs i framgång

Generellt sett vill vi människor alltid hitta den snabbaste vägen till framgång. Något som tyvärr också blir orsaken till att de flesta aldrig uppnår den framgång man vill. Varför? Jo, för tror man inte att framgången kommer snabbt väljer man hellre att vänta på att nästa tillfälle dyker upp.

För att då hantera den möjligheten på samma sätt som tidigare.

Resultatet blir att din dröm att uppnå framgång stannar vid att vara en dröm.

Framgång kräver förändring i ditt beteende, det krävs att du tänker och agerar annorlunda än vad du har gjort hittills.

Under de år som jag har coachat människor i sin strävan att bli framgångsrika, har vissa åtgärder vuxit fram för att slutligen utvecklats till ett, låt oss kalla det för ett "startpaket för framgång"

Se detta som en början på en ny livsstil, som oundvikligt kommer att leda till positiva förändringar i ditt liv.

Relationer

Att ha rätt människor runt omkring dig, är oerhört viktigt för dina möjligheter att utforma ditt liv. Generellt har vi människor som hämmar våra möjligheter att bli framgångsrika. Omgivningen vill inte att andra gör det själva inte vågar, och därför försöker de hålla dig tillbaka. Gör dig av med dem som bromsar dina ambitioner genom realistiska påståenden. Samtidigt etablerar du relationer med personer som kan fungera som inspirations källa istället.  Människor som vill att du ska lyckas och bli framgångsrik.
Inventera din omgivning med frågorna:

 • Vilka är alltid stödjande?
 • Vilka brukar oftast ha bromsande åsikter kring mina mål och drömmar?

Ekonomi

En viktig del för oss, och som för de flesta kan ha en direkt avgörande betydelse på hur väl vi upplever framgång, är vår ekonomiska status.
De allra flesta skulle vilja uppnå en ekonomisk frihet. En frihet som innebär att man inte månad och månad in har precis så att man klarar sig. Vill man sen höja sin materiella standard, är det enda sättet avbetalningar och lån. Vill du uppnå ekonomisk framgång behöver du bara göra på samma som de som har uppnått detta.

Den enkla lösningen lyder passiva inkomster. Genom att börja investera delar av sina inkomster, och sedan återinvestera kommer du att bygga upp passiva intäktskällor som ger dig större och större ekonomisk frihet.
Det viktiga är att sätta igång, och gör detta NU!

Ta kontroll över ditt liv

I slutändan handlar framgång om ett tillstånd, på det fysiska, emotionella och själsliga planet. Så egentligen kan det räcka med att du ändra din syn på det du har för att du ska bli framgångsrik. Du behöver bara tänka allt jag har just nu, i denna stund, är det enda jag behöver för att vara lycklig. Det handlar alltså om att ändra såväl den inre som den yttre dialogen.

För att utveckla ett mentalt framgångstillstånd behöver helt enkelt sluta döma. Det som är det är, vad tjänar du på att säga att det inte är bra? Detta innebär för den sakens skull att du inte kan ändra på det du inte vill ha. Men genom att sluta döma, agerar du med en positiv och därmed också en konstruktiv inställning, något som får dig att må bättre och fatta smartare beslut.

Att se sig själv som den som har kontroll över det egna sinnestillståndet, är avgörande för huruvida du känner dig framgångsrik eller inte. De flesta hanterar sin livssituation och händelser som någonting som drabbar dem. Med en känsla att detta ligger utanför den egna kontrollen. Ibland kan det vara så, men du har alltid makten över ditt sätt att se på det som händer.

Hjälp andra att växa och själva bli framgångsrika

Genom att hjälpa andra hjälper du också dig själv. Personligen älskar jag uttrycket – som vi sår får vi skörda – och på något sätt är detta svaret på alla problem. D.v.s.. säga, om vi lever efter detta.  Allt vi gör och säger skapar alltid ett resultat, och genom att så de rätta fröna, kan du bara få de rätta resultaten.

När du hjälper andra människor att växa, lägger grunden för att bli en framgångsrik jordbrukare. Tyvärr sitter de flesta människor och väntar på tillräckligt mycket av någonting för att sedan dela med sig av detta. Problemet är att dessa människor aldrig kommer att ha tillräckligt mycket.

Gör det du har passion för

De flesta väljer att gör det man måste, istället för det man brinner för. Jag har den övertygelsen om att när du gör det du älskar och älskar det du gör, kommer det alltid finns de som är beredd att betala för det du erbjuder. När ditt liv styrs utifrån krav och måsten, kommer du att försöka kompensera det energidränage detta för med sig genom ett narkomanliknande beteende. Du kommer att jaga kortvariga kickar, för att ge mening åt ditt liv. När du gör det du har passion för, gör du dig också fri från ditt behov av att vara någon speciell. Det paradoxala är att det är först då du verkligen blir det.

Sätt upp de rätta målen

Det finns mängder av modeller och upplägg på hur du ska utforma dina mål, för att bli en hungrig och framåtskridande person. Problemet är att dessa inte fungerar, detta för att man oftast missar en vital bit i det hela. Återigen handlar det om passionen. Allt som oftast sätter man upp en massa göra mål eller praktiska mål men man vet egentligen inte VARFÖR dessa ska uppnås.

Du sätter kanske upp en viss försäljningsbudget, och du har bestämt dig för att inbringa en viss summa pengar under nästkommande år. Ok, hur motiverande är det målet? Det du ser är en massa arbete, mer arbete än förgående år då du arbetade mer än heltid för att få det resultat du fick. Nästa år ska du arbeta ännu hårdare. Lycka till! :D

Mål ska fungera som en katalysator, de ska frigöra energi, kreativitet och skapar kraft, och detta kommer utav att det du gör, leder till något som du genuint ser fram emot.

Ställ dig alltid frågan "Varför" efter varje mål.

- Nästa år ska sälja för 3 miljoner
- Varför då?
- För då kommer jag att får 120 000 i bonus.
- Ok, varför är det så viktig, och vad ska jag göra för dessa pengar?
- Jag ska sätta dem i arbete, så att jag inom 2 år miljoner i eget kapital.
- Men vad ska jag med alla dessa pengar till? 
- Jag ska fortsätta att investera dessa, och samtidigt bara arbeta 3 dagar I veckan.
- Kanon, men vad ska jag göra med all den lediga tid jag får över?
- Jo, ja ska tillbringa mer tid med familjen, jag ska spela golf, åka ut med båten, resa, kort sagt jag ska må bra och bara njuta av livet.

Att föra den här typen av dialog med sig själv gör att de verkliga skälen till att agera kommer fram och därmed också lusten och energin till att försöka uppnå de praktiska målen.

Kommentarer

 • a e
  a e måndag, 03 september 2007

  Mycket inspirerande skrivet! Nyligen har jag hittat något jag verkligen brinner för. Den passionen tillsammans med en extremt positiv inställning gör min resa till framgång, som är mycket klarare idag, väldigt rolig. Med den positiva energin blir jag mycket mer kreativ och i sin tur jobbar jag mer smart, istället för hårt, och blir således mer effektiv. Jag kände att texten beskrev precis så jag känner, tänker. Jag ska nu skriva om min mål :)

 • x
  x tisdag, 21 augusti 2007

  Mycket bra och enkelt beskrivet. Att förbättra sitt liv är inget som händer över en natt, men varför skulle man inte vilja det då det är enklare. "Det är enklare att vara en vinnare" och dessutom mycket, mycket roligare.

Välj kommun från listan