Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1341 artiklar
När Massimo Provenza startade Massimo Villas i Italien började han på en öppen marknad. På grund av att han blev distraherad av andra affärer släppte han dock in andra företag på marknaden – ett misstag som han väljer att se som en lärdom.

 

- Jag borde ha expanderat, marknaden blev bara större och större. På grund av att jag blev distraherad av andra affärer som inte rörde min huvudsakliga verksamhet blev den också lidande – men jag skulle aldrig göra om samma sak och det är det som är huvudsaken, säger Massimo Provenza. 

Massimo fortsätter med att förklara misstag som en naturlig del i varje entreprenörskap och poängterar att det också är misstagen som driver verksamheten framåt.

- Helt ärligt känner jag ingen entreprenör som aldrig gjort misstag, men det är en naturlig del i att växa. Entreprenörskap handlar om att lära sig och att lära sig handlar om att ta risker. Om du aldrig gör misstag får du aldrig chansen till att bli bättre, förklarar han. Inte låta sig nedslås.

Vidare menar Massimo att misstag först blir ett problem när du inte har tiden att dra nytta av dina snedsteg.

 

- Om du gör om samma misstag igen och igen så har du inte utvärderat ditt misstag tillräckligt och då kommer verksamheten att stå still tills du stannar upp och förändrar ditt sätt att arbeta, konstaterar Massimo. Det skadligaste för verksamheten är således inte misstagen i sig, utan snarare sätten de kan påverka dig om du hanterar dem fel. För att kunna behålla engagemanget är det viktigt att se positivt på tillvaron och inte låta sig nedslås.

- Jag har alltid haft självförtroende och fokuserat på rätt saker. Jag är inte rädd därför att jag vet min egen potential och jag vet exakt vad jag kan göra, varför jag fått ett väldigt gott rykte bland andra företagare. Om du samarbetar väl med ditt hjärta och ditt huvud kommer du inte bara lära dig saker snabbare och bli omtyckt, utan du kommer också att få ett välfungerande företag – trots de misstag du kan tänkas göra på vägen, avslutar han.

Fler tips från entreprenörer

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.