Startsida
av Anders Haglund
Anders Haglund
0 foruminlägg
16 artiklar
Entusiastisk luftgitarristFå egenskaper har förmågan att få saker och ting gjort så ansträngningslöst som entusiasm. Ingenting annat smittar andra till handling så effektivt som entusiasm. Det är dessutom förmodligen den absolut viktigaste egenskap som de bästa ledarna i världen har gemensamt med varandra.

 

För när vi verkligen brinner för det vi gör, så får vi inte bara med oss själva utan andra kan inte heller låta bli att ryckas med och köra igång.

Andra sidan av myntet är att den som saknar entusiasm för det han eller hon gör finner det nära nog omöjligt att skapa det hos någon annan. Skulle tro att alla någon gång under sin skolgång träffat på en lärare (eller oftast fler) som inte förstått det här enkla konceptet. De var ungefär lika roliga att titta på som att se färg torka och undrade hela tiden varför deras elever var så stökiga och ointresserade av att lära sig. Deras förklaring till skillnad från bra lärare: Dagens ungdom!!!

Som tur är finns det dock inom varje yrkesgren de som har förstått att de resultat vi uppnår står i tämligen direkt proportion till hur entusiastisk man är. Det är den ingrediens som gör hela skillnaden och jag har svårt att tro att det är någon som inte håller med. Tyvärr behandlas dock denna dyrbara handelsvara som om man antingen är genetiskt betingad för att ha det eller inte. Som om det stod helt utanför personlig kontroll och inte går att utveckla. Få saker kan vara längre från sanningen, så om du är intresserad av att bli mer entusiastisk och lyckas bättre med allt i livet, så följer här ett antal..

..enkla råd för hur du kan göra för att bli mer entusiastisk

1. Ta reda på så mycket du kan om ämnet. Ju mer du vet om någonting – människor, platser, saker - desto mer entusiastisk blir du. Använd det nästa gång du känner dig uttråkad inför något. Ta reda på mer och märk hur ditt intresse väcks mer och mer till liv för varje ny detalj du lär dig.

 

2. Gör det lilla extra och liva upp allt du gör! Ta en så enkel sak som att skaka hand med en annan människa. Se till att verkligen skaka hand på ett sätt som gör att ditt handslag säger: ”Jag är glad att träffa dig”, ”Kul att se dig igen”. Ett sådant där vekt, fiskliknande handslag som vi alla har stött på är nästan värre än inget handslag alls. Det får andra att undra om du inte är mer död än levande. Försök att hitta en riktigt framgångsrik person med ett vekt, undflyende handslag och du kommer att få leta länge.

A) Le med hela ansiktet. Låt ditt leende nå dina ögon och visa gärna lite av din tandrad. Ingen gillar ett falskt och tillgjort leende, men få saker visar så tydligt att du är vänligt sinnad, trevlig och entusiastisk som när hela ditt ansikte lyser upp i ett äkta leende.

B) Krydda ditt språk. Använd din röst för att få ditt ”God morgon!” att verkligen låta som en underbart GOD morgon. Se till att ditt sätt att fråga hur någon mår verkligen speglar ett genuint intresse av att få veta svaret. Ju mer känsla du lägger bakom dina ord desto lättare kommer du att ha att hålla folks uppmärksamhet och intresse. Folk har helt enkelt lättare att följa den som tror på vad de säger. Det spelar ingen roll om du pratar med dina barn, anställda, kunder eller någon annan. Människor glömmer tämligen snabbt vad du sa, men de kommer alltid ihåg hur du fick dem att må. Dessutom mår du genast bättre själv när du lägger lite känsla bakom dina ord.

 

3. Var en bärare av goda nyheter. Både du och jag har varit i situationer där någon kommit inspringande och sagt: - Jag har goda nyheter! Nog får den här personen genast allas totala uppmärksamhet, eller hur? Bra nyheter gör mer än att bara skapa uppmärksamhet. Goda nyheter skapar entusiasm. Låt dig inte luras av att de finns fler som sprider dåliga nyheter. Ingen har vunnit en vän, blivit rik eller skapat något av värde genom att sprida dåliga nyheter, så bestäm dig idag för att bli en bärare av goda nyheter. Tala om för dina nära och kära vad som bra med dagen. För in det ljus du kan hitta i varje situation, dag eller vecka och du kommer inte bara känna dig mer entusiastisk du kommer även märka att din popularitet stiger med omedelbar verkan.

Så ta den här veckan och utveckla din entusiasm för livet genom att använda och öva på ovanstående. Ha det kontinuerligt i åtanke när du träffar andra människor under veckan. Då du får tillbaka vad du sår kommer du att märka att du skördar en ny, entusiastisk värld att leva i.

Taggar:

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
Lott tott
| Anmäl | 8 år sedan
Att vara nära någon som är entusiastisk ger sådan energi tillbaka. Ska jobba mer på de tips du nämner i artikeln. Tack!