Hej, min fråga till dig är vad ska jag tänka på när man ska köpa en restaurang? Mvh magnus
- magnus


Svar av Adam Wessblad, Specialist på hållbar tillväxt och ägarskiften.

Hej Magnus,

Ja, det som är viktigt är hur bra sifforna stämmer med verkligheten. Dvs har man redovisat allt (alla personalkostnader tex). Det finns ju intäkter dvs försäljning och det finns kostnader i ett bolag som tillsammans förhoppningsvis ger en vinst. Vinsten är beroende av att man redovisat rätt både på intäktsida och på kostnadssidan. Detta ligger till grund för en värdering av verksamheten. Sen är läge och upparbetad kundstock viktiga faktorer för en restaurang.

Hygienfaktorer och tillstånd är också viktiga antar jag. Försök bedöma hur mycket personal du behöver för att driva verksamheten på ett för kunderna bra sätt och bedöm sen hur mycket du behöver sälja för att du skall gå med vinst. Det du betalar för är möjligheten att ta över en väl upparbetad marknad och ett bra läge för framtida restaurangbesökare.

/Adam

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.