Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
91 foruminlägg
1296 artiklar
Jag jobbar just för tillfället på en ungdomsgård, men har vantrivts en längre tid. Jobbet är tryggt med fast inkomst men det är mycket kväll- o helgarbete. Då jag har små barn känns det inte roligt att gå till jobbet, det tar emot. Min stora dröm har alltid varit att starta eget! Jag renoverar/bygger veteranbilar på fritiden och det är det enda jag tänker på hela dagarna. Nu undrar jag, ska jag ta steget och starta eget eller vad göra? Kolla in min hemsida greasepit.se så ser du vilken sorts fordon jag renoverar och bygger. mvh/micke
- Micke


Svar av Företagande Redaktionen, Expert inom företagande och entreprenörskap.

 

Hej Micke!

Det är svårt att ge ett rakt svar på din fundering. Men om du inte trivs där du är så borde du fråga dig hur många år du har kvar till pensionen och om du vill vara kvar där tills dess?

Din hobby skulle säkert kunna fungera att leva på (Riktigt snygga byggen!) men det handlar om att hitta kunder som är villiga att betala. Kanske kan du få fler att köra dina bilar så de syns på mässor och bilträffar? Posta bilder med dina bilar på Facebook och i relevanta forum där andra kan tycka till kan säkert med ge bra exponering.

Att starta eget behöver ju inte innebära att man samma dag säger upp sig från sin anställning. Många gånger är det bäst att bygga upp företaget vid sidan om och bygga upp en kundkrets. När ekonomin tillåter så kan man då ta steget fullt ut.

 

Fortsätt att drömma och ta samtidigt små steg i den riktningen. Läs en bok och artiklar om hur andra vågade ta steget och gör saker som tar dig framåt mot målet.

Jag hoppas det hjälpte på vägen. Lycka till!

Taggar:

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | 5 år sedan
Hej Micke,

Jag saknar en e-mailadress på din hemsida. För många passa det inte att ringa och
du missar säkert en hel del när du inte har en e-mailadress.

Om du kan hitta en Pontiac Convertible Coupe, 603 Eight, årsm 1934 som är värd att
återställa i nyskick, så har du ett jobb åt mig.

Titta in på www.volocars.com ocj skriv in Pontic, längst ner på sidan så ser du vart jag vill komma.

Mvh/ove