Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
91 foruminlägg
1292 artiklar

Det perfekta mötet enligt Johan är välplanerat där medarbetarna redan från början är glada och uppåt. Detta kan te sig svårt att uppnå, speciellt på måndagar, men Johan är övertygad att det går att ordna.

- Skicka ut några övningar redan innan mötet och inred möteslokalen på ett spännande vis så att alla är införstådda med att här, här kommer det hända grejer, tipsar han.

Uppmuntra och fira det som går att fira

En bra stämning är vidare inte något som ges på ett trollslag, utan det handlar om att inge en trygg miljö där alla känner sig välkomna och uppskattade. En plats där problem från vardagen kan läggas åt sidan och arbetet är roligt och står i fokus.

- Uppmuntra dina anställda och fira det som går att fira – även de små sakerna är viktiga. Mycket applåder är bra också – har någon jobbat sin första timme, ja ge personen en applåd för det! Sedan är det viktigt att också fira de stora sakerna rejält också, som när Key Solutions blev Europas 5:e största arbetsplats inredde vi kontoret som en festlokal, berättar Johan.

Men uppmuntra handlar inte bara om att ge applåder och fira de små sakerna i vardagen menar Johan. Det handlar också om att känna sina anställda och veta hur de mår.

- Prata med dina kollegor och anställda, hör efter hur de mår och fundera över hur du kan göra för att även de ska tycka att arbetsdagen och kommande möte blir roligt. Detsamma gäller på själva mötena – blir energin låg släng in övningar som får adrenalinet att pumpa och energin att stiga, säger han.

Det handlar om energinivån

Produktivitet handlar med andra ord om energinivån på kontoret. Ju högre energi desto roligare blir det att sköta sitt jobb och sitt företag. Om energin sjunker sjunker kreativiteten och med den också ditt företags idéer och effektivitet, vilket kan orsaka stora kostnader.

- Energin kan egentligen återspeglas på dig som företagare och dig som person – så se alltid till att vara den mest entusiastiska personen på mötet, på kontoret, ja helt enkelt var du än befinner dig, förklarar Johan.

Poängen med att själv vara entusiastisk ligger i att du som företagare ska kunna inspirera dina medarbetare. Är inte du inspirerad kommer andra att bli smittade av din attityd, likaså om du är uppåt, glad och kreativ – då kommer resten av din arbetsplats och de andra på mötet att dras med i din härliga företagsanda.

- Lär dig att lägga undan dina problem innan ett möte och att se och läsa saker som gör dig inspirerad inför arbetsdagen så kommer du att sända ut bra signaler som får upp energin på ditt företag och i det egna arbetet, avslutar Johan Segerberg.

Så får du ut mer av ditt företagande

  1. Ha en välkomnande arbetsplats, inred en bekväm miljö
  2. Fira det mesta – stort som litet, för en bra stämning
  3. Planera mötena noggrant och förbered din personal
  4. Tala med dina kollegor och känn av hur de mår. Hur kan du höja deras energi?
  5. Inspirera dig själv så kommer du också att inspirera andra

 
Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.