Feedback på Lasses golv

1616
4
Jag har en kund, (som jag ännu inte lyckats få till forumet  :'() han önskar gärna lite feedback på webbsidan vi byggde åt honom.

www.lassesgolv.se

Posta gärna era tankar här så vi kan vidareföra dessa till honom, det uppskattas!

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
219
1
Jag skulle gärna vilja att det var en mailto: länk till e-postadressen.[br]Och så tycker jag att spalterna med länkar är lite långt från varandra. Man fattar inte direkt att de hör ihop. Ha länken direkt på företagsnamnet (t.ex Forbo)[br]se bifogad bild[br]
1616
4
Tack![br]Nu ska jag inte försöka försvara mig utan ge en förklaring, så se det som sådan. [br][br]Vi har diskuterat detta med länk till epostadressen och sådan har han tydligt klargjort att han inte önskar. Vilket det finns olika anledningar till både rent administrativt, tekniskt och marknadsföringsmässigt.[br][br]Tyvärr följer upplägget i formateringen att det utgår från övrig formatering av sidan vilket består av två olika spalter vilekt du kan finna liknande ovanför adressfätet. I fallet som du pekar på listar dessa spalter namn resp www-aresser. Dessa två spalter är inte kopplade med varandra. Således om man lagt in länk direkt på namnet och håller musen ovanför Forbo så markeras inte både Forbo samt www-adressen. Bra poängtering även om hänvisningsresultatet i statistikprogrammet visar att folk använder länkarna.[br][br]Grundidén är att ha en enkel profilerande sida med kortfattad presentation av inriktning samt kontaktuppgifter. Ytterliggare en primär del i uppdraget var att bygga upp en enkel profilerande text och symbollogotyp där symbolen även ska fungera fritt utan texten, vilket syns som exempel längst ned på sidan.[br][br]Samtliga bilder ligger inbakade i formateringen och kan således inte högerklickas och laddas hem. De visas ej heller i utskriftsläge vilket är avsiktligt. Det finns i och för sig andra vägar att gå (som den du användt sod) men blir då lite krångligare. Vid utskrift får man den relevanta informationen dvs presentation, inriktning och kontaktuppgifter som också minskar utskriftskostnaderna för de kunder som är intresserade av detta alternativ. [br][br]Vi har också enkelt jobbat med SEO utan några direkta kostnader. Att hamna först under "Golvläggare" på google utan kostnad och på kort sikt är uteslutet men sidan hamnar först som "Professionell golvläggare", "Lasses golv", "Riktigt golv", andra sidan på "Rumsliga miljön", femte sidan på "Trivsammare miljö" mm. Det får växa lite med tiden. För att knappt ha vart uppe i en månad så har sidan ändå fått en relevant placering.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
193
Sidan ser bra ut i Internet Explorer, men inte i Firefox!
1616
4
[quote author=heal link=topic=3109.msg13902#msg13902 date=1194006500][br]Sidan ser bra ut i Internet Explorer, men inte i Firefox![br][/quote][br][br]Bra att veta, har inte kört test mott FF men misstänkte att det kunde vara problem där pga de strikta formateringarna. Vilken version? FF har inte vart ett primärt mål* att rikta sig mot men kan vara intressant att se närmre på. [br][br](* Baserat på besöksstatistik och uppskattad användning hos den primära målgruppen.)
Må väl!
1616
4
Nu ser jag, version FF2.
Må väl!
1616
4
Så här ser den procentuella browser statistiken ut:[br][br]Microsoft Internet Explorer     (76,00%)   [br]Firefox                                    (17,33%)   [br]Netscape                                (6,67%)   [br]
Må väl!
1616
4
Nu har jag installerat FF. Mitt första intryck är vilken besvikelse hella denna browserplattform är i jämförelse med IE. Hade väntat mig lite mer och spännande kanske till och med snabbare system men fick motsatt resultat. Till och med Företagande.se ser skräpigt ut. Kanske man får göra vissa justeringar i inställningarna för att det ska se bättre ut. Nåväl nu ser jag problemet vad gäller hur sidan visas i FF2. Ska självklart titta på detta om det finns en smidig lösning. Men som sagt det är inget primärt. [br][br]Tack heal :-D
Må väl!
63
Det är väl snarare så att IE är besvikelsen, men att vi alla lärt oss att bygga omvägar för att tillfredsställa den onda jätten. Jag tycker just FF har en så pass stor del av marknaden så den absolut inte ska förbises. [br][br]Källkoden ser onödigt lång ut för en så pass enkel layout. Varför har du lagt bilderna som bakgrunder istället för bara ?[br][br]Jag återkommer  ;-)
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
63
Nu har jag lusläst din kod, och hittat ett slarvfel. På rad 48 i css-dokumentet har du en ] istället för }[br][br]Sen gjorde jag en egen variant av urklipp från din kod:[br]http://www.tessicon.se/demos/lassesgolv/[br][br]Den fungerar i IE och FF, och använder mycket mindre css. Det finns dock lite inline-css som jag slängde in. Jag gillar för övrigt den ljusa och öppna designen.
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
1616
4
[quote author=Tessicon link=topic=3109.msg13915#msg13915 date=1194019061][br]Nu har jag lusläst din kod, och hittat ett slarvfel. På rad 48 i css-dokumentet har du en ] istället för }[br][/quote][br][br]Tack den ska justeras :-D Finns fler slarvfel o det vet du ;-) men det fungerar i alla fall. Utom i FF  :blink[br][br][br][quote author=Tessicon link=topic=3109.msg13915#msg13915 date=1194019061][br]Sen gjorde jag en egen variant av urklipp från din kod:[br]http://www.tessicon.se/demos/lassesgolv/[br][/quote][br]Så kan man också göra... men det tappar vissa formateringar. Se ex länkar, mellanrum mellan logo och bild eller underlinje och adress. Vilket helt klart påverkar designen. Sparar källkoden för att läsa den mer noggrannt när maten inte står på spisen.[br][br][quote author=Tessicon link=topic=3109.msg13915#msg13915 date=1194019061][br]Den fungerar i IE och FF, och använder mycket mindre css. Det finns dock lite inline-css som jag slängde in. Jag gillar för övrigt den ljusa och öppna designen.[br][/quote][br][br]Tack![br]
Må väl!
1616
4
[quote author=Tessicon link=topic=3109.msg13914#msg13914 date=1194017584][br]Varför har du lagt bilderna som bakgrunder istället för bara ?[br][/quote][br][br]Det skrev jag om nedan: [br][quote]Samtliga bilder ligger inbakade i formateringen och kan således inte högerklickas och laddas hem. De visas ej heller i utskriftsläge vilket är avsiktligt. Det finns i och för sig andra vägar att gå (som den du användt sod) men blir då lite krångligare. Vid utskrift får man den relevanta informationen dvs presentation, inriktning och kontaktuppgifter som också minskar utskriftskostnaderna för de kunder som är intresserade av detta alternativ. [br][/quote][br][br]Självklart går de att ladda hem men blir lite bökigare för en icka van användare.
Må väl!
63
Då förstår jag avsikten med det. Det är väl inget problem heller att visa som bakgrundsbilder istället för riktiga bilder. [br][br]Ett slarvfel är ett slarvfel, och de är fullt tillåtna. Tangenterna sitter ju så förbankat nära varandra hela tiden!  :P[br][br]Formatering med länkar och marginaler kan jag lägga in om du vill, men jag tyckte inte det var viktigt för att få fram min poäng  8)
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
1616
4
Det finns väl överlag slarvfel på de flesta sidor. :-)[br][br]Nejdå du behöver inte lägga in det. Det var inte meningen att du skulle arbeta med dokumentet, även om det uppskattas enormt.  :bravo[br]Stort tack!
Må väl!
63
Vad ska man annars göra en fredagkväll om jag inte får jobba?  :roll:[br]Jag skrev ju inte allt från grunden, bara rensade lite i dina dokument och så där. Slarvfel kommer alltid att finnas på alla typer av produkter. Så är det bara. Den välkända mänskliga faktorn som vanligt.
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
758
1
Jag tycker att ni fokusera helt på fel saker och på sådant som inte spelar någon större roll.[br]Vad som däremot har betydelser är om hemsidan är säljande eller inte.[br]Få jag en enorm lust att låta Lasses golv lägga in mitt nya parkettgolv eller inte? :vissla[br]Mina förslag:[br]Byt ut: "trivsammare miljö" mot "trivsam miljö" istället.[br][br]Citat: "Vi arbetar både med offentlig och privat miljö och vänder oss till både privatpersoner, företag och kommuner" (Dubbelt)[br]Skriv istället: Vi vänder oss till både privatpersoner, företag och kommuner"[br][br]Citat: "Fästmaterial och lim är idag miljöanpassade "[br]Näe! Det ska stå "miljöanpassat" istället och istället för vattenbaserade - vattenbaserat.[br][br]Jag fick anstränga mig för att kunna läsa texten (taskig grå färg)[br]Är inte säker på att andra kommer att anstränga sig lika mycket[br]Ungefär så kanske...[br][br][br][br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
Bra korrektur.  :bravo[br]För att urskulda mig så har jag inte skrivit texten själv eller gjort korrektur.  :vissla Den uppgiften har helt legat på kunden. Men självklart ska det ändras.
Må väl!
1616
4
Korrekturändringen vad gäller texten är justerad. [br][br]Har tagit bort "privatpersoner" avsiktligt då jag vet att det inte är dessa som är den främsta målgruppen. Ska bolla ändringarna med kunden så att allt är ok.[br][br]Den grå färgen regleras att vara anpassad till logotypens grå färg. På min och kundens dator ser detta helt ok ut. Likaså på andra datorer jag testkört från. Men vi kan ha olika inställningar på våra skärmar eller grafikkort så det kan variera något.
Må väl!
1616
4
Jag vet att det står "Vi arbetar både med offentlig och privat miljö och vänder oss till kommuner och företag." och fortfarande kan det tolkas dubbelt men det är bra att förtydliga vilka miljöer kunden arbetar med samt vilka målgrupperna är.
Må väl!
758
1
Jag bli lite fundersam över dom den "rumsliga miljön"[br]Ska nog vara "rumliga miljön" istället[br][br]Citat: "Att arbeta nära kunden tillhör arbetet" :o[br]Skriv istället: "Vi arbetar nära dig"[br]eftersom det är du som kund som väljer hur golven ska se ut och vilket material som ska användas. (obs ändringen)[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
Vill minnas att det ska vara "rumsliga" du kanske tänker så här en fredagkväll på att "rumla" runt?  :mrgreen:[br][br]Vet inte om du han notera min ändring i senaste inlägget men inriktningen är inte främst privatpersoner. Vanligt är att fastighetsförvaltaren beställer uppdraget att lägga om 1 eller flera lägenheter. I samspel med vardera hyresgäst och fastighetsförvaltaren bestäms vilka golv som ska väljas. Dvs kunden är både förvaltaren och hyresgästen. Att "Vi arbetar nära dig" kan tolkas lika illa. Men det finns andra positiva värden i det. Får ta mig en funderare om man kan komma undan känslan av "påhäng". Tack igen!
Må väl!
1616
4
Google resulterade i följande träffar:[br][br]Rumliga 162 träffar[br]Rumsliga ungefär 81 400 träffar[br][br]Genom att titta snabbt på träffarna kan jag se att rumliga inte sätts i liknande sammanhang.[br][br]Inget av orden finns i Språkrådets lexikon på webben  :OMG[br]
Må väl!
63
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=3109.msg13939#msg13939 date=1194043471][br]Jag tycker att ni fokusera helt på fel saker och på sådant som inte spelar någon större roll.[/quote][br][br]Jag fokuserar på något jag kan, och hoppas att andra gör samma sak. Fast det blev kanske lite mycket diskussion om saken. Fast nog tycker jag att det spelar roll med tillgänglighet, handikappanpassning och crossbrowser-kompabilitet.
Tessicon.se :: Web- och designlösningar

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.