Ljustalt.se

60
Komentarer på ljustalt.se ?
Tanken är att Jag ska få mer besökare till www.tvspelsweb.se som vill köpa ljus-tält när de läser artiklar som visar fördelen med dem.

Tar gärna emot kontruktiv kritik.
Vet att det finns mycket att förbättra men kan vara bra att höra detta från flera håll så Jag prioterar det viktigaste.

// Magnus
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
1165
Det är min bestämda övertygelse att de som satsar på att berätta om sina produkter, visa och demonstrera på webben och där ge tips och goda råd, kommer att ha en mycket bättre försäljning efter en tid.[br][br]Därför tycker jag att idéen är bra, även om det kan behövas en hel del mera artiklar på webben, och gärna lite bredare. Det kan ju finnas andra fototillbehör du kan sälja.[br][br][br]
60
Det är ungefär min tanke.[br]Tanken är att skapa flera liknande sidor o samarbeta med bloggare, tävlingar  och på det sättet få in artiklar som förklarar produkterna man säljer.[br]Tror det påminner lite om "bonden" som Jag läste i en artikel här.[br]Först sår man sedan efter nåt år så får man skörda.[br]Det är ju ett arbete som förhoppningsvis ger resultat på sikt (hoppas Jag).
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
16
Om syftet med sajten är att driva trafik mot tvspelsweb.se då undrar jag hur strategin ser ut.[br][br]Syftet med att lägga upp mycket innehåll är ju att den ska indexeras på sökmotorerna med mängder med olika nyckelord så att när folk söker relaterade information de hittar dina sidor och därifrån uppmuntras att klicka vidare till försäljningen.[br][br]Men sättet att sajten är uppbyggd förhindrar detta idag. Sajten är byggd med ramar vilket innebära att varje innehållssida är en sida för sig. Detta innebära att om jag hittar en länk till artikeln om att fota äpplen med ljustält jag kommer till denna sida: http://www.ljustalt.se/gilraen_ljustalt.htm[br][br]Denna sida har ingen navigation, ingen länk till försäljning och ingen möjlighet att komma vidare.[br][br]Antingen måste man lägga till en javascript som "hämtar in" de ramar som innehåller resten av sajtens innehåll, eller så bör sajten byggas med en mer dynamisk teknik med en CMS eller liknande så att navigationen och designen är en del av varje sida (vilket är att rekommendera). [br][br]Sedan så märker jag att den innehållssida som jag nämnde har samma TITLE, keywords och description som exempelvis "Artiklar" sidan. Varje innehållssida bör ha ett eget utval av viktiga nyckelord och en egen beskrivning för att hjälpa driva in trafik från sökmotorena.[br][br]Jag skulle kunna tänka att dör din del en vanlig Wordpress bloggsida skulle vara mer effektiv än detta upplägg. Och det som är nog viktigast i din strategi bör vara att skriva texter i drivor. Strunt i att få folk att bidra med texter eftersom det är svår att bygga en community. Om du inte kan skriva en text varnnan dag själv då kommer sajten aldrig att fyllas på. Om du använde en bloggformat du kunde strunta i att mecka med hemsidan och fokusera på att skriva skriva skriva![br][br]Jag hoppas att detta ses som konstruktiv - jag tror att din basidé att skapa trafik till försäljningen är bra, men ett förtydligande av dina mål skulle nog hjälpa med prioriteringen och att förenkla fokuset.
60
Tackar för svaret gällande hur sidan ska vara uppbyggd ur sökmotorshänseende.[br]Det ska Jag på sikt ändra på (eller rättare sagt min kodare).[br][br]Är inne på att ha wordpress eller något liknande system.[br]För tillfället har Jag bara tagit en kopia av min gamla sida och ändrat lite layout etc.[br]Är tyvärr ingen kodare utan får fixa det vartefter när Jag vet mer hur sidan ska vara.[br][br]Jag vill dock bara ha instruktiva texter som tillför besökaren något ej en massa brödtext även om det är bra kortsiktigt.[br]På en del bloggar har Jag fototävlingar då är tanken att lägga upp bilderna på sidan för att hålla sidan levande och få ut mina artiklar om ljust-tält etc. [br]Sidan är mer tänk att arbeta på lång sikt typ generara besökare efter nåt år.[br][br]Tackar för den konstruktiva kritikern.[br]// Magnus
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
60
Vilket cms rekommenderas till ljustalt.se?[br][br]Syftet med sidan är att skapa artiklar i ämnet ljus-tält och lägga in bilder från olika fototävlingar.[br]Bilderna är till för att skapa trafik och länkar från bloggare.[br]Sedan ska det på sikt generera trafik till e-butiken. [br]Ev ska den andvändas till länk-byte.[br]Vill på sikt skapa flera liknande sidor om det ger trafik.[br][br]Krav:[br]Bra ur SEO-synpunkt.[br]Enkel att hantera.[br]Det ska fungera på billiga webbhotell typ b.one[br]Tanken är att Jag ska anlitar proffs för att installera o fixa till sidan, sedan ska det vara enkelt för mig att flytta den till ny domän och ändra på logotypen, nya artiklar etc och då få en ny sida till en låg kostnad. [br]Kan i princip bara enklare html samt ftp-program  :-[[br][br]
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
16
Hej Magnus![br][br]Mycket bra kravställning som du har lagt upp.[br][br]Dock tycker jag fortfarande att man ska kör med ett bloggverktyg med tanke på dina mål. Enkelt att lägga in artiklar och bilder. Stödjer mängder med artiklar. Välanpassad för sökmotoroptimering. Enkelt att komma igång med och kan anpassas mer och mer allt eftersom man vidareutveckla sina behov. RSS för att folk ska prenumerera på dina inlägg och se när något är ny.[br][br]Eventuellt kan man använda sig av en plugin eller något för att kunna presentera bilder i ett galleriformat.[br][br]Wordpress skulle vara min rekommendation och då kan man antingen installera den med en installationsprogram på en host som har PHP, eller så kan man använda en hosted lösning och peka om domännamnet.[br][br]Sedan kan man hitta en snygg färdig mall och anpassa bilderna och rubrikerna.[br][br]Om du dock vill gärna ha en mer traditionell sajtstruktur, då rekommenderar jag att du tittar på de verktygen som olika webbhotell inkluderar. Kravet ska vara att sajten byggs utan ramar och har stöd för SEO-arbete.[br][br]Sedan finns de öppensource lösningar som Joomla och Drupal, men de är lite svårare att komma igång med och anpassa i första hand. Dock finns det många som arbetar med dessa lösningar så det finns en prispress bland utvecklare.[br][br]Själv har mitt företag en egen CMS-plattform, men den är något som är inriktade på lite större företag som har behov av egenutvecklade funktioner så jag tror inte att den skulle passa in på dina behov.[br][br]Jag ska rabbla upp en gång till att jag tycker att fokuset för dig bör vara innehållet. Bara producera artiklar och innehåll så mycket som du orkar. Det är det som kommer att få folk att besöka din sajt. För varje inlägg som du skriva på din sajt du skapar potentiella landningssidor med egna nyckelord. Designen ska sedan göra så att folk som besöker se med en gång att detta är en professionell sajt och som tilltalar de att titta vidare. [br][br]Du ska bevaka med Google Analytics (eller liknande) hur många besökare du får från sökmotorerna kontra övriga hemsidor. Hur många sidor de tittar på per besök. Hur många återkommande besökare du får kontra nya besökare och sist men inte minst, hur många klickar vidare till dina försäljningssidor (lägg till en mellansida som skickar vidare besökaren till dina övriga sidor för att bevaka denna siffra).[br][br]Jag hoppas att detta är nyttigt och inte låter överkomplicerat. Egentligen tycker jag att fokus ska vara så mycket på "producera bra inehåll oh se till att folk hittar det" som möjligt.
60
Måste erkänna att Jag inte vet riktigt vad skillnaden är på cms och ett bloggverktyg.[br]Dock är det ju en fördel när man lägger in en nyhet på en blogg att det pingas på olika "bloggställen".[br][br]Antag att Jag köper en wordpress installation + design av någon.[br]Är det då svårt att kopiera över wordpress till en ny domän till ex reflexskarm.se[br]Sedan ändrar man bara på logotyp, försöker få in artiklar i detta ämne etc.[br][br]Tackar för svaret, alltid kul att veta när man tänkt någesånär rätt.
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
16
Hej Magnus.[br][br]Bra att du vet inte skillnaden mellan blogg & cms - de ligger allt närmare varandra och egentligen skillnaden har mest att göra med hur informationen presenteras på sidan. En blogg har ett mer löpande upplägg på inlägg med ett arkiv som byggs upp. Mycket bra för att löpande lägga till ny info och artiklar hela tiden. Sedan som du säger finns många vertyg för att hjälpa till med marknadsföringen och spridningen.[br][br]CMS skulle jag säga är lite mer för att bygga upp en hemsida med en mer traditionell navigationsstruktur som din befintlig sajt.[br][br]Wordpress är inte speciellt svårt att kopiera sedan till en ny domän. När du har etablerat din första sajt det blir relativt enkelt att skapa din andra och tredje. Det är så som många som bygger upp flera sajter som driver trafik till en försäljningsplats arbetar.[br][br]Det verkar som du tänker rätt.
2066
2
CMS betyder Content Management System, alltså helt enkelt att du med ett (admin-)system kan ändra innehåll och eventuellt struktur på sidan utan att behöva sätta dig in i koden. Ofta kombinerat med någon typ av mallsystem för att välja hur innehållet grafiskt presenteras.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
70
När jag från ljustalt.se klickar i "webshop", så skickas jag till "Tvspelsweb". Myckt förvirrande... Jag var ju nyss på ljustalt.se?[br][br]Och vad hittar jag i menyn på "Tvspelsweb"?  [br]- Brädspelstillbehör[br]- CD/DVD reparation[br]- data & Elektronik[br]- Foto & Studiotillbehör[br]- Ipod, mp3[br]- lysdioder[br]- mobiltellbehör[br][br]Inte ett ord om "ljustält". Något som bör finnas om det ska föreställa en webshop för ljustalt.se[br][br]Mitt tips: Håll isär sidorna och ha separata webshoppar. Eller slå ihop dem och låt Ljustalt bli en av sidorna på tvspelsweb. Att skickas mellan olika domäner ger noll i förtroende, är det samma företag eller en spamlänk jag åkt på?
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
60
Du har helt rätt.[br]- Självklart ska man komma till en sida där ordet "ljustält" finns med. [br]Länken är nu ändrad till Fotostudio tillbehör där man kan hitta ordet ljustält.[br]Tack för tipset.
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
456
1
Tycker du borde lägga upp en specifik webbshop för ljustälten. Då en som ligger under ljustalt.se...[br][br]Allt det andra tar fokus från det du vill ;)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.