Namnförslag företag och egen produktserie

47
Hej!

Jag har en ganska nystartad firma som är registrerad i mitt namn helt enkelt. Hemsidan har jag däremot döpt till "helena's henna". helenashenna.se Döpt efter mitt mellannamn för det lät bra ungefär. Det var ett arbetsnamn som fick följa med i uppstarten men är inte alls perfekt, speciellt inte med tanke på att alla kunder kallar mig helena.

Så mitt företag behöver ett ordentligt namn. Min kundkrets består mestadels av medelålders kvinnor, men även några yngre och jag börjar få in en lilltå i marknaden som grossist. Så jag är ute efter ett företagsnamn som verkar seriöst men samtidigt lite fantasifullt. Det får inte heller låta som att företaget är för stort, jag är personlig och har nära kontakt med mina kunder. Jag vill att det ska vara svenskt.

Sen behöver även mina OEM produkter ett eget namn. Om man tittar på min storebror i USA så har de produktnamnet "ancient sunrise" vilket jag tycker är väldigt bra.

Tankar jag har är att det här är någonting som folk har sysslat med i tusentals år och är en del av den antika medicinen/kroppsvården. Det här är lite svenskarnas chans att utforska kunskap resten av världen och andra tider.

Jag kommer inom snar framtid att utöka sortimentet och vill inte ha ordet henna med i företagsnamnet utan snarare samlingsnamnet för allt jag håller på med, men det finns inte ens ett bra ord för det. Jag kommer även börja med mer hudvård men fokuset ligger på hår. Och på rena naturprodukter utan tillsatser utan tillsatser och mystiska ingredienser, det är verkligen det största fokuset, renhet och ärlighet, om ni förstår vad jag menar. Jag visar hellre bilder på plantan produkten kommer ifrån än vackra modeller eller flaskor.

Jag heter förresten Therese Palmkvist.

Det känns lite utlämnande att fråga om förslag såhär, men jag har sett att ni har gett andra bra förslag och det är totalt tomt i huvudet nu.
47
Ingen som har några bra idéer?[br][br]Jag fick en halv snilleblixt när jag låg och läste igår. Jag läste Magins Färg av Terry Pratchett. Han berättar om färgen Oktarin, eller Octarine på engelska. Det är den åttonde färgen som bara de med magiska krafter kan se.[br][br]Först tänkte jag Magins Färg helt enkelt men det känns som ett oseriöst namn. Sen tänkte jag Octarin, skylle inte det kunna vara något? Oktarin och Octarine ger många träffar på pratchett fansites men den svengelska stavningen Octarin ger inte så mycket alls, speciellt inte på svenska. [br][br]Om man skulle ha det så skulle det behöva en ändelse, typ Octarin hud- och hårvård eller Octarin Import. Det finns inget bra samlingsnamn för det jag gör men att döpa det till import och sen ange bara octarin och en fin slogan på hemsidan kanske? Jag vill inte specifiera för mycket vad jag håller på med i företagsnamnet då jag inte riktigt vet hur företaget kommer utvecklas. "Naturprodukter" eller liknande känns pretentiöst och kontisgt.[br][br]Jag gillar namnet, andra förslag jag har haft har antingen varit betydelselösa eller haft en för specifik betydelse. Jag tycker det är precis lagom och tanken att gå lite åt fantasytema känns lockande. Jag har tidigare tänkt lite "upptäcktsresande" vilket också är bra men jag vet inte.. [br][br]Octarin Import[br][br]Vad säger ni? Låter det bra även om man inte alls vet vad det betyder? Är det svårt att komma ihåg? Jag äger förresten domänet hennafärg.se /hennafarg.se men det känns inte som jag vill marknadsföra det. [br][br]Det skulle ge både namn och tema vilket till och med skulle kunna göra att jag kan namnge alla produkter individuellt, eller är det konstigt? Hur gör man egentligen när man namnger saker?[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.