Flera hemsidor/produkter = ETT företagsnamn?

74
1
Hej, jag tänkte idag registrera egen firma och företagsnamn. Men mitt problem är att jag vill kunna använda det inom alla mina företag..det jag säljer är produkter via för tillfället två hemsidor.

Så nu undrar jag, ska jag registrera varje företagsnamn/hemsidenamn var för sig eller skka jag registrera ett enda namn och använda det vid sidan av hemsidenamnet?
Som tex. om hemsidan heter www.DIESEL.se och jag registrerar företagsnamnet Sandy, och därefter ändrar hemsidans loga till "DIESEL bySandy"?
Och min andra hemsida som heter tex. www.TELEFONIA.se döps till "TELEFONIA bySandy"?

Förstår ni hur jag menar? Kan det vara en bra idé? Att jag registrera ett enda namn som jag använder för alla mina företag? Vad tror ni? Några förslag?

Men sen kom jag att tänka på, om ngn registrera mitt hemsidenamn som företag får jag då inte använda det namnet längre då det gör intrång?
36
3
Hehe,  ;)[br][br]Du behöver inte registrera nya företag för varje namn eller varje hemsida.[br][br]Du kan döpa ditt företag till: Alla mina hemsidor AB och sedan äga flera "varumärken" i det bolaget. Varför skulle varje hemsidan vara ett eget bolag menar du?
1324
2
Sedan kan det ju vara bra att registrera dina varumärken hos prv.se så det inte dyker upp ett nytt företag med ditt varumärke,[br][br]Hans[br]
151
Sedan så är väl t.ex. varumärket "Diesel" redan registrerat va? Tänkte på exemplet där bara.
MVH Richard Andréasson
162
Man kan ju hemsidor som inte alls har med företagsnamnet att göra.[br]Tex för att ranka högt i sökmotererna för någon speciell produkt man säljer.[br][br]Är man intresserad av att branda sig själv som ett varumärke tex som "blondibella" eller bySandy, så är det ju ett bra förslag att starta en sida eller blogg i det namnet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.