Utvärdera våran hemsida.

34
Hej.

Så här inför starten av det nya året så är jag ute och raggar lite tips på hur våran hemsida upplevs.



Vi har haft tankar på att starta upp en e-butik mot hemsidan, men skjutit det lite på framtiden. Istället har vi ändrat utseendet och upplägget.



Jag har ansvaret för hemsidan och jag är bättre på att smida än att hålla på med datorn, dock tycker jag det är kul och utvecklande.



Jag skulle uppskatta om du kollade in på sidan och ger mig lite tips på hur jag kan göra den bättre.



www.orsak.se



MVH Stefan
www.shop.orsajarn.se
758
1
Det är just sådana här sidor som man önskar att man aldrig hade [br]uppfunnit Frontpage. Men om jag nu ska vara lite konstruktiv i min analys, [br]så tycker jag att den är väldigt rörig och saknar struktur och form. [br]När man ha klickan på några sidor, så undrar man varför man inte gör [br]något annat istället. Se över hela hemsidans struktur och ta reda på vad [br]det är ni vill förmedla med sidan.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
14
Jag håller med föregående person. Det är inte solklar med vad ni förmedlar. En sitebesökare kan lätt tröttna och lämna sidan efter några klick. [br] [br]Jag tycker däremot om undersidan på "butiken". Den har fin design och är modern. [br] [br]Lycka till
34
Tack för synpunkterna. [br]Funderar inför framtiden om jag skulle produkterna mer i underrubriker, t ex. [br][list]*kläder [br]*presenter [br]*smide [br]*möbler[/list] [br]Då blir det mer som en butik man går in i och besökaren kan själv välja vad den är intresserad av. Hantverkarnas egna länkar kanske ska vara underordnad, men ändå finnas för de som vill fördjupa sig i det. [br] [br]Sedan tror jag att jag kan krympa ned storleken så att besökarna slipper skrolla så mycket. [br] [br]Vad tror ni om det? [br] [br]Håller med om att Front Page kanske är svårarbetat, men nu är det det som jag har och tänker inte investera tid och pengar på ny lösning för närvarande. Jag får bara göra det bästa av det.
www.shop.orsajarn.se
758
1
Borja med att ta bort ramlisten, den stör väldigt. [br]Ramen till vänster, där får du minska ner, så att du där slipper [br]rullningslisten. [br]Sedan så måste du få hemsida att hänga ihop, så att alla sidorna, [br]öppnas i sittt ramverk, så att det inte bli så här: [br]http://www.orsak.se/orsak/frames/about_us.html [br] [br]Kanske ska du ta bort ramverket helt och ha fristående sidor istället. [br]Frontpage är ett utmärkt program att göra hemsidor med.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
15
Reklam borttagen. [br] [br]Mvh Admin
34
Hej och hå. [br]Stefan,Sinnenas teater. Är det något åt det här hållet du menar? [br] [br][url]http://www.orsak.se/new_page_1.html[/url] [br] [br]Nackdelen blir som det känns, mycket länkar som jag får hålla reda på och ändra om jag t ex. lägger till en sida efter ett tag. [br] [br]MVH Stefan, Svartsmeden
www.shop.orsajarn.se
50
Hejhej! [br] [br]Den rammallen du använder består av en top, meny och mainframe. I vanliga brukar menyn finnas i ramen till vänster. Det var även där jag sökte blicken till först. [br] [br]Bilderna du visar på hemsidan är större än vad som visas. Du borde komprimera bilderna. Då blir bildkvaliten blir bättre och sidan laddas upp fortare. [br] [br]Detta är väldigt personligt, men jag tycker det är svårare att läsa en text som är centrerad. Du kan alltid testa att högerjustera den. [br] [br]Tänk på texten: [br]MÅNADENS VARA I JANUARI -> Månadens vara [br] [br]Jag tycker texter som: Copyright © 2006 by orsak. All rights reserved. [br]Uppdaterad: 11/04/06 15:20. är helt onödiga. [br] [br]Behöver du hjälp med något kan Du alltid skicka ett mail. Det är enklare när man väl kommer igång.
Viktor Jarnheimer
758
1
OJ!..nu ser det betydligt bättre ut och nu börjar man se [br]strukturen också :roll: [br]Det behöver inte bli många sidor, i princip så räcker det med kläder, smycken, möbler, kläder osv. Du behöver inte göra ytterligare indelningar i typ smycker 1, smyck2 osv. håll dig till huvudgrupperna bara. [br] :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
54
Mycket bättre! Du är på rätt väg.
34
Hej, hopp. [br]Vad kul att ni tycte att jag hittade rätt, det känns bra tycker jag också. Ska jobba vidare på det innan jag publiserar den helt. [br] [br]Skulle också vilja ha en del som bara vi medlemmar kommer in på har någon nått bra tips på script eller var jag kan hitta det? [br] [br]MVH stefan
www.shop.orsajarn.se
758
1
Det finns exempelvis olika Javascript för att skapa just inloggningssidor, [br]med dessa är långt ifrån säkra och utstänger knappast någon, då lösenordet står i koden på sidan. [br]Betydligt säkrare är det med ett ASP script, men det kräver lite kunskap. [br]Jag har ett sådant system på min hemsida: [br]www.sinnenasteater.com [br]Till höger finns en knapp som heter logga in - tryck där så får du se hur ett sådant script funka. :oops: [br]När man väl ha skapat dessa asp sidor, så använder man Frontpage som vanligt och skriva kod med.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
149
Ett enkelt knep i Frontpage med att slippa uppdatera menyn på varje sida är att lägga menyn i en egen sida. Med bara menyn där, sedan använda sig utav "inkludera sida". Då inkluderas menyn och visas precis som vanligt, som den gör nu, men man behöver bara uppdatera den på ett ställe.
39
Ett bra tips om du vill ha fräsha designer till hemsidor är www.oswd.org det är gratis.
185
Oj, snacka om skillnad!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
34
Hej och tack för alla synpunkter. [br]Har snickrat vidare lite och nu ser det ut så här. [br][url]http://www.orsak.se/new_page_1.html[/url] [br] [br]Min egen del av det ser ut så här efter ansiktaslyftningen. [br][url]http://www.orsak.se/orsak/stefan/nya_utseendet/index.html[/url] [br] [br]MVH Stefan
www.shop.orsajarn.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.