av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
Produktionsbolaget ETK Media jobbar med film. De gör reklam- och informationsfilmer åt företag och de älskar sitt jobb.

 

Simon Öster är en av entreprenörerna.

Vilken är er affärsidé?

Vi producerar reklam- och informationsfilm åt kunder som vill stärka sitt varumärke och nå ut med produkter eller budskap via en välproducerad film som förmedlar en minnesvärd känsla.

Hur kom ni igång – hur skaffade ni era första kunder?

Vi ringde och mailade runt i början till alla som vi kunde tänka oss var i behov av film. Dock gav det väldigt sällan resultat. Men vi fick faktiskt vår först kund genom ett mail där vi förklarade vad vi gjorde och varför vi trodde att vi kunde hjälpa just dem. Annars fick vi de flesta via personliga kontakter.

Hur marknadsför ni er och vad fungerar bäst för er?

Vi marknadsför oss mycket via Facebook för att synas och hålla kontakten med våra kunder.
Men det absolut bästa sättet är att hitta mötesplatser där man tror att potentiella kunder umgås och där träffa personer för att skapa en bra kontakt.

Har ni några misstag ni gjorde som ni skulle kunnat undvika med lite mer planering eller hjälp?

 

Ett misstag som vi gjorde redan från början var att vi tog för dåligt betalt. Vi hade just slutat gymnasiet och för oss var en summa pengar väldigt mycket tills vi kom på hur mycket kostnader den summan skulle täcka.

Det vi lärde oss av det var att man kan ge kunden ett tillfälligt lågt pris med en tydligt utskriven rabatt så att kunden förstår att man inte alltid är lika billig, men att man gör det för att kunden ska välja just dig. Det är även bra att redovisa dina faktiska kostnader för kunden samt din prissättning, eftersom det gör det enklare för kunden att acceptera hela summan.

Har du några tips till andra som ska starta eget?

Mitt största tips är att vara väldigt noga med avtal. Jag tror att väldigt många missförstånd kan undvikas om man har skrivit ett bra och tydligt avtal, oavsett hur små eller stora jobben är.

Vad är på gång nu?

 

Nu i Mars så flyttar vi till ett större kontor och det här året har vi stora jobbplaner på gång så vill man följa oss eller hålla kontakt med oss så finns vi på Facebook.
Annars får man gärna titta förbi och ta en fika!

Här visar de upp några av sina produktioner från 2012

 

Besök deras hemsida här

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.