Fråga: Att tänka på vid ett första möte gällande affärsänglar/Riskkapital

82
1
Hej,

Jag har fått till ett möte med ALMIs affärsänglar för min verksamhet. Nu vill jag gärna göra ett gott intryck och förbereda mig så klart så jag undrar om ni har några bra tips och erfarenheter från sådana möten. Jättetacksam för svar.


Niklas Gerholm
190
Svårt att svara på när man inte vet dina förkunskaper, vad det rör sig om för projekt eller hur långt ni har kommit i utvecklingsarbetet.[br][br]Men affärsänglar, åtminstone om det är seriösa sådana, brukar vara rätt skarpa på att sila försäljningssnacket. De ser hellre konkreta fakta och genomarbetat grundmaterial än flashiga presentationer och försäljarsnack (även om allting givetvis skall presenteras snyggt och prydligt).[br][br]Riskkapitalisten kommer förmodligen satsa rätt mycket pengar på ditt projekt om det blir något och därför kommer man först granska dig och ditt projekt noga. Se till att de starka sidorna är tydliga, eliminera så mycket svagheter som möjligt och hymla inte med de eventuella svagheter som finns kvar. Drar du själv upp svagheterna i ditt projekt visar du självinsikt och en vilja att utvecklas.[br][br]Kan du visa konkreta fakta, en genomarbetad affärsplan med en bra omvärldsanalys (framtida marknader, konkurrenter etc) och framförallt kassaflöden som är trovärdiga och bra så har du kommit en bra väg.[br][br]Sedan är det ju lite som en anställningsintervju - förbered dig på eventuella frågor, och försök ge ett avslappnat och förtroendefullt intryck så kommer du ännu längre på vägen.
82
1
Tack för tipsen! :)
Niklas Gerholm
91
Jag tycker att du bara skall vara dig själv & välklädd & vältalig. Det räcker långt det. [br][br]Mvh Allhjälpen i Umeå :bravo
www.allhjalpen.se
82
1
Ooo det ska jag verkligen vara. :)
Niklas Gerholm

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.