Fotboll ab

8
Hej!

Mitt första inlägg här och en ide som jag länge har funderat över.
Det enda jag vet om det ekonomiska är att det finns klubbar i Sverige som är aktiebolag, hur allt går till osv är för mig rätt okänt.
All hjälp är jag tacksam över då jag på det sportsliga är så säker på min sak att jag vet att mitt projekt kommer att lyckas.

Tack på förhand
2360
37
Det händer ibland att man ställer fråga som du och sedan ska vi gissa vad du menar och vill. Om du talar lite mer klarspråk så går det enklare att ev. hjälpa dig.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
8
Tack Lars![br][br]Jag borde nog ha skrivit lite mera.[br]Jag har stor erfarenhet och talang när det gäller fotboll, och har mna det så ser man hur illa fotbollen sköts i Sverige.[br]I Sverige så är det ingen ide att ha sin egna åsikt om hur man utvecklar en förening och darför måste man äga en för att göra saker som de ska göras.[br]Det finns för lite självförtroende hos folk. Jag påstår att Sverige behöver en ny förening som kommer att vara ett aktiebolag, en förening som på sikt ska sikta på Europaframgångar och inte bara på resultat inom Sverige.[br]Inom fotbollen finns pengarna, och där pengarna finns är det alltid krångligt. Jag undrar om någon av er vet att det finns fler folk som är medvetna att satsa pengar på fotbollen kan ge tillbaka så mycket,  en hobby som är ekonomisk. Sen är alla reglerna vad som behövs för att kunna göra en fotbollsförening till ett aktiebolag?
1165
Riskidrottsförbundet har som krav att en ideell förening har minst 51% av rösterna i ett AB som äger föreningens "plats" i en serier och cuper.[br][br]Det många har gjort är att lägga arenan i ett bolag, spelare i ett annat bolag, som sedan hyrs ut till föreningen etc. Mindre klubbar har i princip använt aktiebolagen som en sponsringsgrej, vilket känns helt fel. [br][br]Det finns en del informaion på RF:s hemsida, och sedan kan man ju alltid kolla på hemsidorna för de klubbar som redan bolagiserats. Årsredovisningar, prospekt etc kan vara nyttig läsning.
2360
37
Under en period försökte jag få spelare att bli sina egna och spela för klubben vilket hade varit gynnsamt för alla. Jag la av då man inte verkade vara mogna för att hjälpa spelarna i Sverige, jag hade kunnat det. Nu får de ta kontakt med mig om de skulle vara intresserade. Jag jobbar inte mot bromsklossar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Ber om ursäkt för detta inlägg men jag kan inte låta bli denna var riktigt rolig:[br][br][quote author=swetrot link=topic=5286.msg25521#msg25521 date=1240696534][br]Riskidrottsförbundet [/quote][br][br] :OMG :bravo  :LOOOL
Må väl!
8
Tack för alla svar.[br][br]Synd att man inte kan få med många människor eller någon som vågar investera i svensk fotboll.[br] [br]Jag vill inte öppna en ny tråd.[br]Men tror ni att det gåt att låna pengar till att köpa en gammal byggnad, tex gammal fabrik och bygga tennisbanor där? Skulle behövas ett lån på 5-10 miljoner.
223
[quote author=Whynot link=topic=5286.msg25545#msg25545 date=1240855072][br]Jag vill inte öppna en ny tråd.[br]Men tror ni att det gåt att låna pengar till att köpa en gammal byggnad, tex gammal fabrik och bygga tennisbanor där? Skulle behövas ett lån på 5-10 miljoner.[br][/quote][br][br]Absolut. Du kan äska pengar för att bygga hästkatapulter – om du kan visa att det är tillräckligt lukrativt.
1616
4
Framförallt kan kommunen finna intresse i att få igång gamla byggnader då det ger omsättning och aktivitet inom kommunen som till och med kan vara av ett visst mediavärde.
Må väl!
8
Tack för svaren de är tuill stor hjälp. Som ni märker kan jag inte lika mycket ekonomi som idrott.[br]De flesta mina ideer är kring idrotten och den kan jag bra.
2360
37
Tennishall med solpaneler som värmer lokalen mimiera elen och sälja överskottsenergin samt göra det billigt för de som vill spela tennis och satsa på ungdomen. Jag blev själv ledamot i Farsta tennis (Stockholm) nu i månaden och ny ordförande blev en kvinna för första gången i klubbens historia.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
8
[quote author=lars arenander link=topic=5286.msg25562#msg25562 date=1240950613][br]Tennishall med solpaneler som värmer lokalen mimiera elen och sälja överskottsenergin samt göra det billigt för de som vill spela tennis och satsa på ungdomen. Jag blev själv ledamot i Farsta tennis (Stockholm) nu i månaden och ny ordförande blev en kvinna för första gången i klubbens historia. [br][/quote][br][br]Ingen dålig ide med solpaneler.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.