Fackförbund och inkomstförsäkring

6
Hej,

Jag driver idag enskild firma och har olika inkomster från nätet. Jag funderar lite på om man skall vara med i fackförbundet. Det kostar ungefär 400:- i månaden och en del är avdragsgilt.

Den enda fördelen jag kan se med att vara med i fackförbundet för mig är inkomstförsäkringen. Just nu går det ganska bra och det vore trevligt att höja akassans tak på 80% av 18.000. Det som får mig att tveka är att mina inkomster kommer från flera olika källor och skulle det börja gå sämre så kommer min inkomst inte bara sluta som i många andra företag. Istället kommer jag troligen sakta men säkert få in mindre och mindre pengar. Då kan man undra om det är värt att betala pengar för en inkomstförsäkring som jag kanske aldrig kommer att kunna använda.

Ledsen för mycket babbel men tänkte mesta höra hur ni andra tänker och gör med fackförbund och inkomstförsäkring som företagare.

Mvh Robban
1165
Inte med någonstans, och inga inkomstförsäkringar.
2066
2
Jag är inte med och ser inte någon större poäng personligen att vara med i en fackförening. Om du vill ha en inkomstförsäkring borde du kunna ordna det ändå via ditt/ett försäkringsbolag.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.