Fastighetsförvaltning

36
Jag är inresserad av att köpa, till en början, en mindre hyresfastighet och på sikt utöka med fler fastigheter. Jag har dessvärre inte möjlighet att skrapa ihop mer än till aktiekaptialet, 100.000kr, ev det dubbla utan måste låna resten. Kalkylen ser bra ut trots detta, men hur tror ni att banken ställer sig till att låna ut nästan 100%?



Är det någon som har erfarenhet av fastighetsaffärer? Vet någon dessutom hur mycket man måste beräkna avsätta till renoveringar per år? Jag tittar på fastigheter i storleken 4-6 lägenheter.



Tacksam för svar

Anna
14
Har tyvärr ingen personlig erfarenhet av fastigheter än, men en liten sak som du inte får glömma som kan förstöra många planer är att man tyvärr inte får sätta vilka hyror man vill i Sverige. [br] [br]Du kan alltså inte anpassa dina priser efter tillgång och efterfrågan vilket i alla fall jag tycker är uselt.
355
1
Du skriver [br][quote]Jag är inresserad av att köpa, till en början, en mindre hyresfastighet och på sikt utöka med fler fastigheter. Jag har dessvärre inte möjlighet att skrapa ihop mer än till aktiekaptialet, 100.000kr, ev det dubbla utan måste låna resten. Kalkylen ser bra ut trots detta, men hur tror ni att banken ställer sig till att låna ut nästan 100%?[/quote] [br]Och det kan nog bli problem om du inte har någon borgensman. [br]Hittar du däremot borgensman kan det säkert ordna sig.
2360
37
Anna, att skaffa sig fastigheter är nästan alltid en klok investering. För inte så länge sedan var jag med och beslutade om upprustning av fastigheter i Stockholm,  Dessa såldes sedan för åtskilliga milijarder till brittiska intressenter. så med rätt folk omkring dig kan det bli bra
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
jag har en kamrat som äger o har haft ett flertal fasigheter o enligt honom är det nästan ingen mening att ha fastigheter som är mindre än 10 lägenheter [br][br]det är i stort sett lika mycket jobb med en 5-6 som 10-12 lägenheter men det sistnämda betydligt lönsammare enligt honom[br][br]jag har haft funderingar åt samma håll o letar vidare efter lämplig objekt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.