Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Låna privat eller på AB?

Låna privat eller på AB? 31 maj 2011 11:22 #40139

Jag behöver låna ca 300 000 kr till mitt nystartade aktiebolag.

Jag är anställd av på mitt eget AB sedan två månader tillbaka. År 2010 hade jag ca 380 000 kr i taxerad förvärvsinkomst.

Det finns en person till kan vara med att dela på lånet, hon har ca 230 000 kr i årsinkomst förra året och är också anställd på mitt bolag.

Vad enklaste och billigast; att vi försöker få ett lån på företaget med oss två som borgenärer?
Fördelar och nackdelar med detta? Problemet är väl att vi bara har ett aktiekapital på 50 000 kr, vi är nystartade sedan tre månader och att man måste ha en riktigt bra utarbetad affärsplan.
(Till saken hör att vi kan denna bransch utan och innan och har redan kvalificerad personal redo, men behöver startkapitalet för att kunna öppna ett kontor och betala de första lönerna.)

Eller att att vi tar det privat tillsammans och sedan lånar ut pengar till AB:et?
Fördelar och nackdelar med detta? Det känns ju som att det är enklare att få lån på så sätt, dock så har vi ju anställda på eget företag, kan det vara ett problem när man vill ta ett blancolån?

Känns ju som sagt att största problemet i båda scenarion är att vi båda är anställda på det sedan 3 månader nystartade aktiebolaget. Känns enklare att få lånet privat, men blir möjligen lite dyrare?


Tacksam för svar!

Välj kommun från listan