Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Starta eget bidrag

Starta eget bidrag 04 okt 2006 06:02 #4170

Nån som vet? jag har starta eget bidrag tom den 18 dec, sen då? ringt o frågat om förlängning men de finns 2 krav som de kan gå med på ,tillstånd alt vart sjuk så pass länge.Inget av dem har jag att komma med.Min marknasdföring har tagit tid o pengar, jag har bara haft 2 jobb,nu har jag troligen lite annat som jag tänker pyssla med via mitt företag.Men de vet jag ju inte nu om det drar in pengar.

Vad gör man sen? ringer a-kassan? anmäler sej som arbetssökande igen? arbetsförmedlingen? måste man då lägga företaget vilande?
vh Björgan

Starta eget bidrag 04 okt 2006 06:34 #4171

Hej BjörganVad jag har hört så är det tufft efter man har fått starta eget bidrag, om inte företaget går som planerat.

Jag tror du blir av med A-kassan, även om du har dagar kvar, så det är nog bäst att söka nytt jobb. (Det kan vara annorlunda idag)När det gäller företaget så kan du jobba på tills du hittar ett jobb och sedan fortsätta vid sidan om din anställning. (om du har rätt till a-kassa så måste du lägga ditt företag vilande)Ring arbetsförmedlingen och fråga så berättar de säkert hur du ska göra. Dom kan faktiskt vara hjälpsamma ibland :)Här kanske du hittar något mer om starta eget bidrag - http://www.foretagande.se/forum/starta-eget-bidrag.phpMvh Bosse

Starta eget bidrag 04 okt 2006 17:00 #4184

Om Du vill börja stämpla, vilket jag antar att Du vill eftersom det annars kan bli en lite knaper tillvaro, så måste Du tyvärr lägga företaget vilande.Om Du klarar det ekonomiskt så antar jag att det inte finns något som hindrar Dig från att anmäla Dig som arbetssökande på arbetsförmedlingen medans Du fortfarande har Ditt företag aktivt.

// Jens

Flera andra jobb på g 05 okt 2006 04:59 #4189

Har 3 olika till jobb på gång inom mitt företag, men hinner inte veta innan den 18 dec om det kommer gå ekonomiskt,lägger jag mitt företag vilande försvinner de jobben också.. Sitter i en rävsax känns det som.
vh Björgan

Starta eget bidrag 04 dec 2006 13:38 #5276

Vad ska man säga....

Kanske PM mig, så har jag en bra lösning åt dig :wink:Sedan kan en enskild firma aldrig vara vilande. en enskild firma är du själv och så länge som du står upp, så är firman aktiverad.Hälsningar!

Stefan
Hälsningar Stefan
Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Välj kommun från listan