Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: IT investerare

IT investerare 02 feb 2012 22:08 #42578

Vi håller på att starta ett stort IT projekt i detta nu. Det är ett nischat community riktat till ett mycket stort antal användare som inte finns på marknanden idag. Behovet finns, intressen från samarbetspartner finns, vi har hjälp från näringslivet och folk arbetar pro bono för oss idag motsvarande stora belopp.

Onlineannonsering är den största delen av intäktsmodellen och innan ni börjar tala om hur omöjligt det är så har vi redan gjort åratals research och har inhousekompetens inom området. Det fungerar men det kostar.

Det som är det stora problemet med intäktsmodellen är självklart att visa investerare på en bolagsvärdering. Vi vet vad vi behöver men det är väldigt svårt att räkna på vad bolaget är värt då det inte finns några medlemmar än. Vi bygger och behöver pengar då vi går online eller strax efter.

Självklart finns det de som investerar i projekt i den här fasen (ALMI har jag en halvbra erfarenhet av, eller två rättare sagt) men var hittar man dem? Vad kittlar dem förutom utdelning? Finns investerare som kan se framtida community i sin intressesfär i form av samarbete med egna projekt? Och finns det investerare som kan se ett intresse av att branda sig på sidan då den kommer upp för en viss tid trots att sidan inte ens är uppe än. Bolaget är ett samhällsverkande företag där det är stor good will inblandad. Finns det kapital som är intresserad av att synas i dessa sammanhang utan att ens veta om det lyfter dvs riskera och satsa på oss och idéen och tro på den.

Jag vet att dessa personer finns men jag vet att det är sjukt svårt att hitta dem och att de dessutom kan vara ljusskygga. Omöjligt? Inte en chans. Därför prövar jag lyckan hos er för att få namn, kopplingar, nätverk etc fsom pekar i rätt riktning.
Niklas Gerholm

Re: IT investerare 13 feb 2012 05:19 #42764

Kan du hinta om målgrupp eller verksamhet? Hur mycket kapital, 100k eller 100M?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Re: IT investerare 13 feb 2012 05:41 #42768

Grovt räknat 4,5 miljoner på tre år innan break even men troligen går det snabbare än så. Målgruppen är föräldrar och har en potential på 2,5 miljoner besökare.
Niklas Gerholm

Re: IT investerare 13 feb 2012 05:48 #42770

Och efter 3 år måste ni börja tjäna in dessa 4,5 miljoner + kostnader för dem och betala tillbaka, förutom driftskostnader och vinst? Intressant, men tyvärr utanför min budget.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Re: IT investerare 13 feb 2012 15:04 #42779

Nej du har fel. Bilden ser annorlunda ut eller snarare är det ett pussel vi lägger. Vi har ett annorlunda upplägg som är lite utanför boxen. Är du intresserad så bör vi prata, men utanför forumet. Du får gärna mejla mig lite om vad du har för möjligheter så kan jag besvara dina frågor. Därefter kan vi se om det finns anledning till en fortsatt dialog.

Mvh
Niklas

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Niklas Gerholm

Välj kommun från listan