Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Till alla fattiga företagare

Till alla fattiga företagare 12 jun 2012 07:18 #44163

:( Efter tre år av fruktlösa försök att få fram 50 000 i startkapital, ger jag upp!! Det finns INGEN chans för en fattig med dålig kreditvärdighet att ta sig ur skiten, trots en affärside hyllad till skyarna av banker, Almi och privatinvesterare... inte ens en vinstprognos på miljoner efter några år hjälper, för när kreditupplysningen görs, gör alla helt om!! Du blir ignorerad, förödmjukad och skattad åt, TROTS att du har varit helt uppriktig med din situation från allra första början!! Så mitt råd till alla er som har dålig kreditvärdighet, skit i bankerna, och alla andra idioter som lovar runt men håller tunt.. låna av kompisar eller föräldrar, och har ni inte den möjligheten, så lägg ner!!! Det är inte värt besvikelsen!!!! Jag har börjat fila på en uppstart av en fond för fattiga företagare, och är tacksam för ideer och förslag om detta!! Mvh besviken fd företagare!

Re: Till alla fattiga företagare 10 jul 2012 13:11 #44417

Jag har svårt att förstå. Vad vill du att bankerna ska göra egentligen?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Re: Till alla fattiga företagare 10 jul 2012 19:47 #44421

Jag tror att han vill att bankerna ska låna ut pengar till alla, oavsett kreditvärdighet?

Men jag tror syftet med hans tråd i första hand (?) är att han vill ha synpunkter/feedback på fonden han tänker starta.

/Peter
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se

Re: Till alla fattiga företagare 10 jul 2012 23:45 #44426

I så fall, beskriv vad du tänkt dig så vi får något att ha synpunkter på.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Re: Till alla fattiga företagare 11 jul 2012 07:16 #44429

Jag tycker ditt råd att alla ska skita i att starta företag för att de inte har pengar. Tyvärr håller jag inte med dig då verkligheten bevisar gång på gång att det går om man verkligen vill. Saknar man dessutom pengar kanske det blir jobbigare men inget är omöjligt för det. Däremot kan jag hålla med dig om att man ska strunta i bankerna men det är min högst personliga åsikt då jag tycker de agerar fel mot privatpersoner i många situationer.

Men ja. Det går att starta business även utan startkapital. Men startsträckan blir längre. Att då avråda någon att starta företag för den sakens skull gör mig lite irriterad just för att jag vet att hårt arbete lönar sig och att motgångar kan hjälpa en sann entreprenör på vägen.

Att starta företag handlar om att skaffa sig pengar. Att göra det genom att leverera tjänster är något som är fullt möjligt.
Med vänlig hälsning

Carl Jonas

Följ mig på Twitter
www.twitter.com/carl_jonas

www.carljonas.se - Blogg om företagande
www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd
Webbutvecklare, entreprenör och bloggare

Re: Till alla fattiga företagare 12 jul 2012 13:49 #44443

  • J
  • J's Avatar
  • OFFLINE
  • Ny medlem
  • Inlägg: 10
  • Tack mottaget: 1
Jobba ihop en start kapital med ett heltids jobb först. Att starta ett företag utan en enda krona är svårt, bara marknadsföring kostar en del.

Om jag nu fattat dig rätt, så vill du att bankerna skall låna ut pengar till vem som helst, oavsett om personen har inkomst,betalningsanmärkningar, detta skulle aldrig fungera.
Dags att tona bilen? Vi har allt inom Solfilm och säkerhet.

Öka säkerheten i företagets lokal med vår högkvalificerade säkerhetsfilm!

Vi på Solfilmskompaniet är proffs på solskydd!

Re: Till alla fattiga företagare 22 jul 2012 22:34 #44510

Alltså, 50 000:- kan du ju spara ihop till under 1-3 år om du arbetar på ett "vanligt jobb" (och prioriterar bort överdrivna inköp när det gäller alkohol/skönhetsprodukter/tidningar och annat (jag vet inte riktigt vad alla lägger pengar på, men många verkar göra slut på hela sin lön varje månad?), och då kan du dessutom smygstarta genom att jobba extra med ditt projekt på fritiden. Planera och testa säljbesök, testa produkten/tjänsten (om det är något som ska byggas, så gör en prototyp...), klura på hur visitkort och annat material ska se ut, välja bra namn, undersöka marknaden...

Jag tror jag förstår din frustration, samtidigt känner jag att den borde kunna tända ett driv hos dig.. om du verkligen tror på din ide så kan du också spara undan 50 000:-
www.bunko.se - Träffa nya vänner
www.hyrakontorsplats.nu - Hyr ut kontorsplats
www.massagemotorn.se - Hitta massör
www.hälsoreseguiden.se - Åka på hälsoresa?
www.gratisikoner.se
www.victoriawagman.se

Re: Till alla fattiga företagare 15 sep 2012 18:57 #44835

Det går att starta från 0, det gäller bara att ha drivet och viljestyrkan att lyckas. Jag startade import/förädlingsverksamhet med i stort sett inga pengar. Det var tuffa förhandlingar med tillverkarna om låga kvantiteter och priserna blev något högre. Men det lönade sig senare när allt började röra på sig och kvantiterna steg.

En sann entreprenör hittar alltid vägar.

Re: Till alla fattiga företagare 20 okt 2012 13:29 #45083

Jag kan också förstå din frustration på ett sätt men vill man någonting så är det absolut inte omöjligt. Man ska såklart försöka undvika bankerna så mycket man bara kan.

Jag trivdes inte med alla olika jobb jag fick, så tillslut sa jag upp mig och med en summa inte större än en halv månads lön lyckades jag komma igång med den firman jag idag driver och livnär mig på. Även nya projekt är på gång hela tiden. Allt handlar om vilja!

Du kan också om du verkligen vill! Kör hårt!

Lycka till!
Simon Nordstrand
FCC - First Class Cleaning
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.fccservice.se
Grytan
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.grytan.org

Re: Till alla fattiga företagare 24 okt 2012 16:09 #45132

Jag har startat 3 företag utan att använda en enda av mina egna pengar! Kolla in e-boken (gratis) på www.foretagsfinansiering.se för riktigt bra tips om olika aktörer där du hitta finansiering till affärsidéer.

Välj kommun från listan