Sälja fakturor

7
1
Berätta om era erfarenheter av att sälja fakturor? På factoringlistan har det listat priser på factoringbolag - jag är skeptisk >🙁 det är väldigt olika priser.. tror ni som har erfarenhet att dessa stämmer?​
1468
246
Det är många faktorer som avgör valet, och det beror till stor del på vad för typ av fakturor du skickar ut. En del bolag har ju t.ex skyhöga avgifter per faktura, och ännu högre på fakturor under 5000 kr. Själv använder jag Factoringgruppen eftersom dom inte har nån extra avgift för små fakturor. Mina ligger oftast runt 1500-2000 kr och en extra avgift på 200 kr/st skulle vara förödande. Sen får du inte bara titta blint på kostnaden utan att ta hänsyn till all tid du sparar på att slippa påminna kunder om betalning och hålla reda på vilka som betalat osv.
7
1
Hej Ingvar och tack för snabbt svar! :bravo Okej, det låter intressant - jag har också relativt små fakturor. Vad får du betala för att använda factoringgruppen? Det står inget om vad det kostar att [url=http://www.factoringlistan.se/sälja-fakturor]sälja fakturor[/url] hos factoringgruppen på factoringlistan, undra varför factoringgruppen inte är med i jämförelsen :huh: vet du om de gör något som skiljer dem från de andra factoringbolagen?
1468
246
Nej, jag såg att dom inte var med.. konstigt, dom är rätt stora. Det är ett trevligt bolag med bra personal och snabba utbetalningar. Vissa av kunderna gillar dom inte, men det skulle inte göra nån skillnad vilket bolag man väljer. Alla factoringbolag är nämligen snabba med att skicka ut påminnelser och krav. Det är väl mycket det dom lever på. Jag minns inte årsavgiften exakt, tror det är 2500 eller nåt sånt. Sen är det då 3,5% för 30 dagar och 30 kr per faktura. Jag skapar alla fakturor i deras fakturatjänst. Det kostar inget extra.
7
1
Okej, det låter ju intressant, men väldigt dyrt om man jämför med några av aktörerna det står om på factoringlistan, där ligger många på långt under 3,5 % - man får väl kolla runt lite ;) Har du kollat med andra företag?
1468
246
Det känns som att jämförelserna där på factoringlistan är ganska långt från verkligheten. Dom har ju här kommit med en faktura på 700 000 som ska säljas, kunden har AA-rating. Det är alltså upplagt för att få ett bra pris. När jag tittar på mina kunder som använder factoring så ligger verkligheten snarare runt 120 000 i kostnad om du omsätter ca 2 milj och har varierande storlek på fakturorna, och varierande kreditvärdighet på kunderna. ( och dig själv, icke att förglömma. Är du inte själv kreditvärdig så får du oftast inte sälja några fakturor) Tittar man exempelvis på EuroFinans som här i jämförelsen står med hanteringsavgift 0 kr. I verkligheten så tar dom 200 kr för varje faktura som är under 5000 kr. Fakturabörsen känns inte heller som nåt riktigt alternativ i den vardagliga lunken. Visst, skriver du ut 5 fakturor om året på vardera 400 000, så kan det väl vara intressant att sälja dom på en auktion. Men som jag själv, som säljer omkring 150 fakturor per år, då vill jag ha ett system som är smidigt och snabbt och hjälper mig att hålla reda på allt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.