Starta och äga AB med anmärkning (företagskonto)

3
Hejsan,

Skulle behöva svar på en snabb fråga.

Jag och en vän är på god väg att öppna AB, det har dock dykt upp ett litet hinder på vägen som vi skulle behöva ett snabbt tips på enklaste lösning för.

Kapital samt plan för bolaget finns, det som dock satt lite käppar i hjulen är att SEB som vi först var hos nu inte vill bevilja ett bolagskonto tills oss med min partner som ledamot då han har 2 anmärkningar (dock inga skulder utan allt är betalat, inte heller skatteskulder eller dylikt)

Hur löser vi detta enklast? alltså att öppna ett bolagskonto (tips på bank?)

Vi hade tänkt köpa ett lagerbolag färdigt för att sedan fördela aktierna i efterhand.

Går det att äga bara aktier utan att vara involverad i styrelse/befattningshavande och lägga in detta i aktiebok efter att bolagskonto öppnats?

Kortfattat, hur löser vi så att bolaget är igång med 50%50 i aktier utan att bankerna bråkar om hans
kreditvärdighet?

tacksam för snabbt svar

VI behöver alltså ej några krediter eller dylikt. vi behöver vanligt företagskonto för fakturering.

Obs: skall sägas att detta ska vara ganska enkelt att lösa vi har dock ganska ont om tid och behöver kvivk hjälp.
1468
246
Ja, det där är ett vanligt problem numera. Finns många som gett upp företagsplanerna för att dom inte fått öppna konto. Det första man kan prova är att gå till den bank man har varit kund i länge. Har dom en bra kännedom om en så kan det gå att öppna konto ändå. Fråga två är ju hur din situation ser ut? har du också anmärkningar? Annars är det naturliga ju att du blir ledamot. När man kommit så långt så man faktiskt får öppna ett konto, så kommer frågan om vem som äger företaget, så man bör inte försöka mörka det, för då blir det genast en förtroendekris, utan säg som det är, att ni äger hälften var. Det sista alternativet är ju då att kolla med andra banker. SEB, Nordea och Danske bank är stenhårda. Det finns indikationer om att Handelsbanken är enklare att ha att göra med, men jag lovar inget. Sen finns förstås helt andra lösningar, men då handlar det om att sätta in nån annan i styrelsen, som klarar kollen.
3
Alltså det skall inte fifflas med något här inte. Utan hur vi löser det är att jag står som ledamot och vd samt så har vi en suppleant och min delägare äger bara aktier men har inget men konto eller styrelse befattning o göra
1468
246
Varför frågade du då, om du redan hade lösningen klart för dig?
3
Därför att den lösningen är inte optimal, vi hade gärna sett att han stod med på kontot om så gick vilket jag fått förstå ska fungera men att det är svårt, därav frågade jag om tips och hjälp på lösning. Hur vi kommer lösa det är att delägaren kommer stå som enbart aktieägare men inte med i styrelse eller befattningshavare Mvh

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.