Svea företagslån nystartat företag

Anonym
Ingen säkerhet, affärsplan eller budget krävs ??

Vad går dom på då? Om ett bolag är helt nytt, och behöver låna för att investera i produkter för att sedan sälja dom vidare. Kontrollerar dom VD i AB eller kontrolleras alla i styrelsen, Någon som vet?

Ingen säkerhet, affärsplan eller budget krävs
Ta ut det du behöver, betala för det du använder
Även för dig som har ett nystartat företag

Företagskredit är en ny typ av checkkredit/kontokredit och ett utmärkt komplement till din befintliga factoringkredit eller om du kanske inte kan eller vill belåna dina fakturor. Krediten passar företag som har ett mindre och varierande behov av rörelsekredit eller som kanske bara vill ha friheten att kunna ta till vara på kommande möjligheter.

Med Företagskredit får ditt företag tillgång till ett kreditutrymme som ni kan välja att nyttja så som det bäst passar er. Ni kan välja att använda hela utrymmet, delar av utrymmet eller inget alls. Självklart behöver ni inte amortera av krediten utan väljer helt fritt när ni vill betala tillbaka. Nyttjanderäntan ligger för närvarande på mellan 0,47% upp till 1,95% per månad beroende av om ni väljer att gå i borgen för krediten eller inte. Det ger en räntekostnad på 470 kronor/månad för en utnyttjad kredit på 100 000 kronor med borgen samt 1 490 kronor/månad för en lika stor kredit utan borgen. För en outnyttjad kredit betalar ni endast 195 kronor/månad.
1468
246
Det brukar finnas hakar, och man kan nog utgå från att i ett nystartat AB så kollas hela styrelsen. Och egentligen behöver dom ju inte göra det själva, för om dom köper en upplysning av t.ex UC, så har ju redan UC gått igenom hela styrelsen, ledamöternas andra bolag, historiska bolag osv, och satt en kreditvärdighet på det nya bolaget. Och är den då för låg, så lär Svea säga nej. Om samtliga ledamöter har ett fläckfritt förflutet och bra kreditrating, så får även det nya bolaget det ( åtminstone hyfsat). Jag vet bolag som fått grönt ljus redan efter 3 månader. Och då beror det ju helt på styrelsen. Och då får man ju också oftast en kontokredit i sin vanliga bank..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.