Hur ta betalt av företag utanför EU?

2
Hej,

jag har i dagsläget en enskild firma som jag inte gör något speciellt med men som är registrerad inom rätt område med f-skattesedel osv. Jag klurar nu på att göra webbplatser åt veitnamesiska företag och även generera inkomster från egna webbplatser i landet men då det verkar lite för omständigt att registrera ett företag här så tänkte jag köra från Sverige, dock sitter jag alltså på plats här.

Frågan är alltså hur jag tar betalt och skattar för dessa tjänster? Kanske är det smidigt att registrera firman i något annat land då jag inte är beroende av kontor eller liknande?

Tacksam för hjälp.
18
Isåfall har du fast driftställe i Sverige och då vill den svenska staten att du skattar på vinsten i Sverige, eller nån annanstans i EU. Jag antar att du inte anmält utflytt ur Sverige och isåfall är även detta ett skäl varför du i egenskap av ägare till företaget blir skattskyldig i Sverige, dvs även om du hade utfört arbetet på en färja till Norge e dyl. Rent tekniskt kan du köpa ett offshorebolag i västindien för under 10000 kr (om du inte behöver bankkonto, detta kan krångla till saker) fast svenska skatteverket erkänner inte internationella business companies utan behandlar detta såsom en papperskonstruktion utan betydelse, och anser godtyckligt att det är du som personligen tjänat pengarna även om det står ett bolag i Västindien på fakturan, och i skatteärenden ligger ju märkligt nog bevisbördan på den skattskyldige.[br][br]Med tanke på att du i nuläget bara har en enskild firma antar jag att du inte har så stor omsättning, och att merarbetet med att skaffa ett bolag i t.ex. Storbritannien därmed inte vore värt den lägre skatt du skulle kunna uppnå med detta. Vill du vinstmaximera bör du kanske istället titta åt de enorma bidrag som finns att få, inte minst från EU. Det skulle inte förvåna mig om det fanns någon sorts specialbidrag för webbdesign till Vietnam, att få.[br][br]Du slipper väl (tror jag) att fakturera moms eftersom Vietnam inte är med i EU. Så du får se till att vara momsregistrerad i Sverige, och att dokumentera den vietnamesiska kundens VAT-nummer/företagsregistreringsnummer/namn+adress gentemot det svenska Skatteverket.[br][br]Nu tänker jag bara högt, du bör såklart bör du fråga nån som kan, innan du gör nåt. En seriös skatterådgivare är www.ujoffshore.com, men så gott som alla andra inom denna bransch verkar vara oseriösa. [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.