Svenskt foretag bosatt i Kina

14
Jag ar i starten av att kora igang ett Svenskt HB med tillverkning i Kina.

Jag och min kollega kommer att bo i Kina under tiden.

Kan vi da bokfora levnadskostnader boende mat etc som kostnader for foretaget?

Tacksam for svar!

Richard
2360
37
Ja.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
14
Ok.[br][br]Vad kan vi tankas behova for att redovisa detta?[br]Vi far ju ett hyreskontrakt men inga kvitton varje gang vi betalar.[br][br]Vi  har aven planer pa att lara oss lite kinesiska (ganska viktigt da vi ar ha) kan detta ocksa dras som kostnader pa foretaget?[br][br]
2360
37
Så mycket dokumentation som möjlig. Traktamente är ju fast och halv traktamente som bostadskostnad om inga kvitton kan påvisas. När det gäller kunskap så får det dras om man inte får högre lön av detta. (vilket är mycket märkligt) vi hade ett sådant fall i företagsskattenämnd. Skillnaden är hårfin. Det är som mycket med svensk lagstiftning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
14
Tack for dina svar.[br][br]
49
Hej,[br][br]Vi har liknande verksamhet, var nagonstans kommer ni att vara?[br][br]Mvh,[br]Mikael Hansson
you only live twice
14
Tjena[br][br]Vi kommer att vara i Shanghai.[br]Hur loser ni redovisningern av kostnader osv..  Planen ar att dra av sa mycket som mojligt for att fa ner skatten. Kanns ju bra trist a betala skatt nar man spenderar c:a 1 manad i sverige varje ar.[br][br]Vart haller ni till nagonstans da?
2360
37
Varför  är ni skrivna i Sverige?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Precis, misstänker att ett svenskt HB inte är speciellt optimalt om ni bor i Kina och har tillverkning och verksamhet där. Jag skulle undersöka vad som krävs och gäller för ett kinesiskt bolag och om det behövs ha ett svenskt dotterbolag.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
14
Vara kunder ar svenska foretag och for att allt ska ga sa smidigt som mojligt med betalningar och dylikt sa har vi valt att ha ett svenskt HB.[br][br]Vi har som plan att starta ett kinesiskt bolag men detta ar dyrt och tidskravande och den lilla vinst vi just nu gor tacker skulle inte tacka den kostnaden.
49
Hej![br][br]Vi har ett svenskt foretag men aven reggade i Hong Kong, Kina ar svarare, men mojligt utan storre kostnad om man gor det pa ratt satt. [br][br]Vi har kontor i Hong Kong, Guangzhou i sodra Kina samt en kille i Taiwan som vi jobbar ihop med, svensk personal pa plats och kinesiska anstallda. [br][br]Varfor har ni valt Shanghai?
you only live twice
14
Hej[br][br]Vi funderar mycket pa ett HK bolag, ganska smidigt att lata pengarna sitta dar en att dom ska fastna i Kina eller skattas bort i Sverige.  Planen skulle vara att  varat handelsbolag anlitar HK bolaget som sourcingforetag el dylikt. [br]Jag har kollat med olika konsultforetag och for oss att starta ett rep office i kina ar inte aktuellt for tillfallet men kan klart bli i framtiden.[br][br]Vi har valt Shanghai dels for att vi bada bodde har innan vi drog i gang verksamheten och fortfarande jobbar har. Kommer troligtvis att stanna har da det ligger nara Zhejiang provinsen som ar bra pa textiltillverkning. Vet att Guangzhou ar bast men min kansla ar att dom begar hogre kvantiteter dar nere an runt Shanghai.
49
Vi har som plan att gora allt pa ett sa riktigt satt som mojligt, om du art bosatt i utlandet med foretag har sa skattar du ocksa i det land du ar bosatt i vilket for min del ar i Hong Kong. [br][br]Stammer att en del textilproduktion finns pa plats i Shanghai, vi ahr haft en del tillverkning vi dar ocksa, men priser ar fortfarande generellt lagre i Guangdong provinsen varfor vi valt att driva var verksamhet har. En anledning till varfor priserna har ar lagre ar att mycket av den "riktiga tillverkningen" sker har och att mycket montering etc. sker i exempelvis Shanghai. Tror inte att kvantiteterna har ar hogre utan det ar som vanligt har i Kina att det ar de kontakter man har som raknas. Laga kvantiteter gar oftast att ordna om man pratar direkt med fabriken pa plats vilket kan forklara varfor ni far hogre minimumkrav pa inkop i Guangzhou an oss pa plats, det har ar min gissning iaf  ;). [br][br]Vilka typer av produkter har ni tank jobba med?
you only live twice
14
All right, ar du skriven i Hong Kong eller sverige?[br][br]Jo vi kommer troligtvis att sourca vissa tyger just fran Guangdong for att sedan fa det sytt i shanghai. [br][br]Det galler alla typer av klader i sma kvantiteter vilket ar lite smaklurigt har ocksa, men efter nagra dyra middagar, KTVkvallar och dyra cigaretter sa ar dom ju lattare att ha a gora med kineserna..[br][br][br][br]
49
Jag ar skriven i HK numera. [br][br]Jag forstar, sa ni kommer huvudsakligen tillverka klader?[br][br]Haha...
you only live twice

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.